1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Sebastijan Fetel nezadovoljan zbog Raikonenovih poteza
Sebastijan Fetel nezadovoljan zbog Raikonenovih poteza
4

Sebastijan Fetel nezadovoljan zbog Raikonenovih poteza

637
4
Podelite sa prijateljima:

Sebastijan Fetel nije zadovoljan načinom na koji se Kimi Raikonen poneo tokom VN Italije, najpre završnom fazom kvalifikacija, a zatim i zbog toga što ga Finac nije propustio na startu trke u Monci.

Nemac je startovao sa drugog mesta, iza Raikonena, ali kada je pokušao da pretekne u prvoj šikani, Finac se oštro branio, jasno ne dozvoljavajući timskom kolegi da se nađe ispred njega. Odmah nakon trke, Fetel je zahtevao da porazgovara sa timom pre nego što izađe pred predstavnike medija.

„Kada sam morao da ga izbegnem u sledećoj šikani, Luis je dobio šansu da prođe“, rekao je Fetel. „Nisam imao prostora i okrenuo sam se, uz ozbiljno oštećenje.“

Na kraju, otkrio je zašto je želeo sastanak sa timom odmah nakon trke. Nije bio zadovoljan strategijom, što je sasvim razumljivo s njegove tačke gledišta.

„Nisam posebno zadovoljan načinom na koji je Ferrari vodio stvari u subotu. Trebalo je da ja startujem s pol pozicije. Za mene, sve je jasno. Moram da se trkam protiv tri automobila, uključujući mog timskog kolegu.“

Fetel i Raikonen su uglavnom imali korektne odnose do sada, ali to je očigledno prekinuto. S jedne strane, Kimi je postupio takmičarski, trkački i sportski, a s druge, Mercedes je profitirao u Monci upravo zbog toga što je znao šta hoće na timskom planu. Fetelovo nezadovoljstvo je sasvim opravdano, ali on ne treba da krivi Kimija Raikonena, već Ferrarijev štab koji već duže vreme nije na visini zadatka.

 

(637)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Hamilton i Fetel imaju isti pristup trkanju, kad im ne ide, kriv je kolega, bolid…

Fetel ponovo pokazao da ne zaslužuje sedište u Ferrarija. Kao neutralan, za Ferrari bi bilo pametnije da za sledeću sezonu promeni oba vozača.

Mali Lekler se odlično pokazao do sada, a po svemu sudeći i Okon će biti slobodan sledeće godine. Uz to je u miksu i Alonso, iako je rekao „zbogom“.

Koliko je Fetel sam trka upropastio jer je pucao pod pritiskom? U poslednje dve godine, bar pet…

max

Ima istine dobekle…ali sa ovakim menadzmentom tima svakom bi provrula krv u glavi.A sto se tice penzionera davno je on trebao leteti iz tima

Mad Max

Za Fetela je bi najbolje bilo, da je Raikonen skršio Fetela, a uzgred i Botasa. Ovako mu nije ništa pomogao….. Fetel nije za Ferari. Ima mnogo boljih opcija. Raikonen je očigledno do sada i u kvalifikacijama puštao Fetela….. Realno, sramota kakav jadan uspeh ima Fetel. Za okretanje u Monci je sam kriv. Ispao je naivan i glup….. A sad bi da drugi preuzme krivicu. Još jednom je izgubio titulu.

max

Koliko glupo diskutujes