1. Home
  2. Vesti
  3. Audi zaustavio proizvodnju nekolicine modela
Audi zaustavio proizvodnju nekolicine modela
1

Audi zaustavio proizvodnju nekolicine modela

518
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka obustavila je montažu većeg broja vozila, zbog sukoba u Ukrajini i nedostatka delova. 

Kako prenosi Automobilwoche Audijeve proizvodne linije mirovaće sve do početka aprila, a biće pogođeno nekoliko izuzetno bitnih modela za ovaj brend. Tako će biti pauzirano stvaranje sledećih automobila: A4, A5, A6, A7, TT, Q7, Q8, kao i Q4 e-tron. Prema informacijama iz nemačkih medija, bavarski proizvođač već je upozorio dilere da će isporuke primeraka navedenih četvorotočkaša biti daleko duže nego što to je planirano.

Ističe se da će proizvodnja modela A4, A5, A6 i A7 otpočeti u prvoj ili drugoj nedelji narednog meseca, dok će rad na ostalim vozilima vratiti se u normalu sredinom aprila. Ipak, nekolicina vozila ostala je manje-više netaknuta sukobom u Ukrajini.

Kod Audija to su A1, A3, Q2 e-tron, Q5 i A8. Razlog za nastavak proizvodnje pomenutih automobila bez problema jeste činjenica da kablovi za te modele ne dolaze iz Ukrajine, već iz drugih evropskih zemalja, te lanac snabdevanja u suštini nije naročito ugrožen.

Audi je još ranije obustavio proces naručivanja plug-in hibridnih automobila, sve zbog nedostatka vitalnih komponenti za proizvodnju istih. O svemu ovome smo pisali delimično i ranije, uz opasku da smo juče izvetili o ponovnom pokretanju proizvodnje električnog ožičenja u dve fabrike Leonija u Ukrajini, doduše u ograničenom obimu.

AutoRepublika 

 

(518)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Sta je bilo sa kupcima čije su dilde izgorile na brodu, pitam za prijatelja?