1. Home
  2. Vesti
  3. Opel priprema električnu Mokku X
Opel priprema električnu Mokku X
0

Opel priprema električnu Mokku X

182
0
Podelite sa prijateljima:

Sledeća generacija Opelovog malenog krosovera imaće i potpuno električnu varijantu. 

Ovo je deo plana PSA grupacije da ubrza elektrifikaciju Opela, a cilj je da svaki automobil iz game nemačke marke ima plug-in hibridnu ili potpuno električnu verziju. Za 2020. godinu planiran je debi dva električna modela: Mokke X i komercijalnog vozila Vivaro.

PSA za sada ne daje više informacija o električnom pogonskom sklopu za pomenute modele, ali je očigledno da će konvencionalna Mokka X biti postavljena na CMP platformu, dok će elektrifikovana koristiti eCMP arhitekturu.

Pomenuti derivativ CMP platforme razvijen je isključivo za upotrebu kod elektrifikovanih modela. Omogućava korišćenje baterije od 50 kWh, što će omogućavati autonomiju kretanja od najmanje 300 kilometara po jednom punjenju, i to po WLTP ciklusu merenja autonomije vozila.

Električna ofanziva Opela trebalo bi da započne sledeće godine. Tada će biti predstavljena električna Corsa kao i plug-in hibridni varijanta krosovera Grandland X.

 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments