1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko koštaju delovi za Bugatti Veyron?
Koliko koštaju delovi za Bugatti Veyron?
0

Koliko koštaju delovi za Bugatti Veyron?

4.80K
0
Podelite sa prijateljima:

Veyron je papreno skup automobil, te nema razloga da i delovi ne budu poprilično skupi.

Mada je u međuvremenu Veyron prepustio presto mlađem bratu Chironu, i dalje je jedan veoma impozantan automobil. Naravno, ovakav model može da priušti šačica ljudi, a ni servisiranje istog nije jednostavno.

Primera radi, usisna grana sastoji se iz tri dela, a ukupna cena je više od 10.000 američkih dolara. Usluga zamene ovih delova u servisu je 1.800 dolara.

Monstruozni W16 agregat hrane četiri turbo punjača. Svaki od njih staje 6.400 dolara, kada se na to dodaju „ruke“ majstora, cena iznosi 9.000 dolara. Regulatori bregastog vratila koštaju od 700 do 800 dolara, zavisno od pozicije, no kako mora doći do komplikovanog „otvaranja“ motora ovaj proces bez zamenskih delova košta 21.000 dolara.

Mada kao što se da videti, cene servisiranja Veyrona jesu monstruozne ima nekih pikantnih detalja koji upućuju na to da se ipak radi o vozilu VW grupacije, gde je deljenje delova između marki uobičajeno. Tako recimo Veyron koristi identična četiri senzora za poziciju bregastog vratila kao i recimo Golf ili Jetta. Jedan ovaj senzor košta 9 dolara, ali zamena za sva četiri staje sumanutih 7.200 dolara, ponovo, zbog otvaranja motora.

Najskuplja stavka na listi je rezervoar koji Bugatti ceni 20.000 dolara, a njegova zamena košta 22.000 američkih novčanica. Pumpa za gorivo je 3.400 dolara, samo deo, bez radnih časova mehaničara.

Jedan izduvni kolektor košta 2.000 dolara, ali kako je do njega teško doći, biće potrebno platiti još 22.000 dolara za rad mehaničara. Veyron koristi BOSH ME9.1 kompjuter za motor koji je iznenađujuće ipak pristupačan. Novi deo košta 550, a zamena 700 dolara. Ipak, priča je potpuno drugačija kada se radi o kompjuterskoj jedinici zaduženoj za transmisiju. Zamena ovog dela je velikih 9.000 dolara.

Kompletna instrumentalna tabla je 3.500 dolara, a njena zamena je još 1.400 dolara.

Ipak, onaj kome bude eventualno nekad zatrebala neka intervencija na Veyronu ne može tek tako da ode u lokalni servis VW grupacije. Em što Bugatti ima šačicu svojih servisa širom sveta, većina vlasnika mora pozvati Bugatti da im pošalju mehaničare koji će izvršiti zamenu određenih delova.

AutoRepublika 

 

 

(4795)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments