1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini sprema plug-in hibridni model
Lamborghini sprema plug-in hibridni model
0

Lamborghini sprema plug-in hibridni model

165
0
Podelite sa prijateljima:

Šef italijanske marke, Stefano Domenikali, potvrdio je da će ovaj brend uključiti u svoju gamu i plug-in hibridni model. 

„Hibridizacija je pravi put za Lamborghini“, rekao je u izjavi novinarima šef ovog proizvođača. Prvo će Urus naredne godine dobiti plug-in hibridnu postavku. Očekuje se da će preuzeti pogonski sklop iz Panamere Turbo S E-Hybrid. Stoga se očekuje da će ovaj hibridni krosover razvijati 680 ks i 850 Nm.

Domenikali je dodao da će ovakvu hibridnu postavku dobiti i Aventador i Huracan, odnosno da će V10 i V12 agregatima pridodati elektromotor koji će doprineti i performansama ali i smanjenju potrošnje goriva.

Lamborghini je eksperimentisao sa hibridnim pogonskim sklopom koji je uključivao V6 agregat, ali se od ovoga odustalo jer performanse nisu bile na nivou „razjarenog bika“. Umesto toga dodavanjem elektromotra na postojeće V10 i V12 pogonske jedinice očekuju se fantastične performanse. Italijani naglašavaju da bi Aventador sa ovakvom hibridnom postavkom mogao razvijati 1.200 konjskih snaga.

Uporedo sa hibridizacijom, Stefano Domenikali planira naslednika za legendarni model Espada. Ukoliko patroni u Volkswagenu odobre ovaj plan očekuje se da će naslednik pomenutog modela debitovati između 2025. i 2027. godine.

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments