1. Home
  2. Vesti
  3. Ambiciozni planovi Škode za Australiju
Ambiciozni planovi Škode za Australiju
1

Ambiciozni planovi Škode za Australiju

166
1
Podelite sa prijateljima:

Češka marka planira da duplira broj prodatih automobila u Australiji u narednih pet godina. 

Škoda je zaključno sa oktobrom prodala više od 5.000 automobila, što je rast od 12% u odnosu na isti period lane. Prodaju Škode u Australiji na leđima nose dva krosovera – Kodiaq i Karoq, dok je najprodavaniji automobil ovog brenda, Octavia, stigla do 1.609 kupaca ove godine zaključno sa prethodnim mesecom.

Alan Fejvi, šef Škode za prodaju i marketing, izjavio je da će ova marka u budućnosti više fokusirati na australijsko tržište. „SUV gama nam je donela novu veliku tržišnu ofanzivu. Vidimo porast tražnje za krosoverima širom sveta“, rekao je Fejvi.

On je potvrdio da kompanija vidi mogućnost za veću prodaju u Australiji, te da je cilj dupliranje prodatih vozila u narednih pet godina. Ovaj plan žele da sprovedu u delo preko krosover game. „Jasno je da će Kodiaq uzeti još veći deo tržišta kada pričamo o SUV modelima“, kazao je Fejvi.

On je naglasio da je Škoda kao deo VW grupe posvećena elektrifikaciji svoje game, te da će prvo stići Superb u plug-ib hibridnoj postavci, a da će uskoro uslediti i potpuno električni modeli.

Šef Škode u Australiji, Majk Irmer, potvrdio je da veruje da bi Australijanci kupovali električne krosovere. „Australijanci vole SUV modele i dobre performanse, mislim da je elektrifikacija dobitna kombinacija upravo iz tog razloga“, zaključio je Irmer.

Plan Škode je da do 2023. godine u Australiji prodaje više od 12.000 automobila na godišnjem nivou.

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Neka im poslove uvoza preuzme naš čuveni „dognam/prodam“ bizmismen i svaki san škode na tržišu Australije će uskoro postati java …