1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija E Klase će u neku ruku biti skromnija od aktuelne C Klase
Nova generacija E Klase će u neku ruku biti skromnija od aktuelne C Klase
1

Nova generacija E Klase će u neku ruku biti skromnija od aktuelne C Klase

628
1
Podelite sa prijateljima:

Ovih dana se na globalnoj mreži, odnosno netu – kako kaže omladina, mogu videti patentni crteži nove generacije E Klase sa znakom Mercedes-Benza. Nismo ni sumnjali da će tako biti, ali sada imamo i vizuelnu potvrdu da se nikakva revolucija neće dogoditi u dizajnerskom smislu, kada pričamo generalno o limuzinama švapskog brenda, a najnovija potvrda stiže i u vidu naslednika E Klase.

Ono što poznavaoce prilika, odnosno smera razmišljanja stilista u Mercedesu neće čuditi, jeste to da će nova E Klasa praktično biti uvećana, da ne kažemo „pljunuta“ kopija manje C Klase, kao sedana koji je prošao tretman zatezanja bora tokom protekle godine. Lepo je primetiti na gore prikazanom crtežu da je maska hladnjaka vidno skromnijih gabarita, pa čak i od one na, za jedan broj manjoj limuzini. Pride i dizajn je umereniji, svedeniji.

Kada malo bolje dodatno osmotrimo ovo što od ilustracija imamo pred nama, shvatamo da su se proporcije sedana izmenile i da su zadnji prepusti postali duži.

Poznavaoci situacije su pričali o tome, najavljivali da će novi adut iz generacije W214 dobiti ručice za otvaranje vrata koje se uvlače do nivoa ostatka karoserije, onda kada nisu u upotrebi, ali ovde vidimo da od toga izgleda neće biti ništa, ili je to pak moguće da se desi, ali samo kod modifikacija s više prestiža. Inače, ideja o izmeni koncepta ručica za otvaranje vrata na E Klasi je praktično viđeno kroz vezu s baterijskom limuzinom koja nosi indeks EQS, i glumi perjanicu putničke game na struju, švapske marke.

Momenat premijere i nije tako blizak, pa kredibilnih informacija, posebno onih koje govore o detaljima i nema, ali se ipak s ogromnom dozom sigurnosti može reći da će se pod haubom potpuno nove E Klase naći i tradicionalni pogonski sklopovi, ali i hibridni. Ono što nećemo videti, to je nova limuzina o kojoj sada pišemo, ali pogonjena starim dobrim motorima V8. Oni odoše u istorijske udžbenike…

AutoRepublika

(628)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepo on meni izgleda.