1. Home
  2. Vesti
  3. Tjunerska kuća pravi Audi A8 Avant Allroad sa W12 motorom
Tjunerska kuća pravi Audi A8 Avant Allroad sa W12 motorom
0

Tjunerska kuća pravi Audi A8 Avant Allroad sa W12 motorom

3.64K
0
Podelite sa prijateljima:

Castagna Milano definitivno nije jedno od velikih „tjunerskih“ imena u automobilskoj industriji, ali su ovih dana u žiži javnosti zbog najave da će praviti specijalnu verziju Audija A8. 

Kao što im samo ime kaže, u pitanju je kompanija koja se bavi preradama automobila sa sedištem u Milanu. Otuda možda i malo čudna odluka da za svoj novi projekat uzmu Audijev model. Ipak, ova tjunerska kuća rešila je da napravi A8 Avant Allroad sa pogonom na sve točkove i W12 agregatom!

Ova rečenica otkriva koliko je to zapravo ambiciozan projekat. Italijani su odabrali za bazu prethodnu generaciju modela A8, i to bi se reklo da je u pitanju restilizovana verzija iz 2014. godine.

Kako bi se masa vozila što više smanjila, Italijani planiraju da upotrebe ugljenična vlakna u sprezi sa aluminijumom za izradu krova. Vizuelno je jasno da je u pitanju jedan A8 u karavanskoj izvedbi sa svim stilskim odlikama koje nose svi njegovi srodnici sa „Allroad“ oznakom.

Što se tiče W12 agregata, jasno je da je u pitanju motor sa poreklom iz Volkswagen grupacije. U pitanju je pogonska jedinica zapremine 6,3 litra koja razvija 493 ks i 625 Nm.

Castagna Milano  je najavio da će u narednih nekoliko nedelja saopštiti više detalja o svom Audiju A8 Avant Allroad.

 

(3639)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments