1. Home
  2. Vesti
  3. Brexit ima katastrofalne posledice po britansku automobilsku industriju
Brexit ima katastrofalne posledice po britansku automobilsku industriju
3

Brexit ima katastrofalne posledice po britansku automobilsku industriju

359
3
Podelite sa prijateljima:

U prvih šest meseci ove godine, na Ostrvu je proizvedeno 20,1% manje vozila nego za isti period lane. 

Britanci su zaključno sa junom proizveli 666.521 automobil, što je značajno lošiji rezultat od prošlogodišnjeg koji je iznosio 834.573 vozila. Tako je i jun ove godine zabeležio pad proizvodnje naspram onih ubeleženih 2018. godine čime je postao 13. mesec u nizu da britanska automobilska industrija ostvaruje manji obim proizvodnje.

Kao glavni razlog za sve manje sklopljenih automobila navodi se brexit, ali i loši odnosni na međunarodnom planu i trzavice na relaciji SAD-Kina.

Prognoze kažu da će u Velikoj Britaniji ove godine biti ukupno proizvedeno 1,37 miliona vozila, te da će na kraju godine biti indeksiran pad od 15% u odnosu na pređašnje rezultate.

Najcrnje izgleda tek dolazi za britansku automobilsku industriju. Kompanija Auto Analysis predviđa da će proizvodnja automobila ukoliko ne dođe do postizanja sporazuma o slobodnoj trgovini sa EU pasti na nivo iz osamdesetih godina prošlog veka. Odnosno da će se u toj zemlji godišnje sklapati oko milion četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(359)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Ma oni su propali znatno ranije Brexit će im biti idealan izgovor da debele minuse premiraju kod države. Kvalitet Land Rovera kao premijum brenda je poražavajući, a Jaguar ne uspijeva da proda ni ono što ostali najviše prodaju , a to su SUV-ovi… Znam da je to manje, više uobičajeno i da se tako često piše u medijima, ali i danas mi odzvanja u ušima pitanje profesora srpskohrvatskog jezika – ako godina ima prvih šest mjeseci, kakvi su onda ostalih šest? Njegov odgovor da godina ima polugodišta i protekle mjesece mi se urezao dubokou pamćenje… Shvatite ovo samo kao dobronamjernu… Pročitaj više »

moron

Živ se potresoh zbog njih. Pa, mi u Srbiji ionako već plaćamo carinu na SVE corolle iz Engleske … Doduše, čak i na NEKE verzije corolla iz Turske.

Mustang

britanci su još početkom prošle decenije izgubili svoju auto industriju (slično kao i srbija), ono što se sad proizvodi na ostrvu su hindu i nazi shit