1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen potvrđuje saradnju s Fordom mimo komercijalnih vozila
Volkswagen potvrđuje saradnju s Fordom mimo komercijalnih vozila
0

Volkswagen potvrđuje saradnju s Fordom mimo komercijalnih vozila

196
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, zagonetka zvana Ford-Volkswagen EV i dalje nije rešena.

Glasine u vezi sa partnerstvom Forda i Volkswagena u sferi električnih vozila su i dalje aktuelne, a šef nemačkog konglomerata, Herbert Dis, rekao je da su oba proizvođača „identifikovala i druge vidove potencijalne saradnje“ (pored kooperacije u oblasti komercijalnih vozila).

Spekulacije se tiču  nove MEB platforme, koja bi mogla da čini osnovu i za Fordove nove električne modele, ali bi bilo čudno da se „plavi oval“ odluči za tu opciju, jer pozajmljivanje MEB platforme bi sugerisalo da Ford ne podržava u potpunosti transformaciji ka električnim vozilima.

Za sada jedino možemo pretpostavljati o čemu se radi. Ukoliko Ford ne očekuje da će električni automobili igrati značajniju ulogu u budućnosti, onda bi kompanija mogla da iskoristi Volkswagenovu tehnologiju i lansira nekoliko modela u malim serijama da bi skresala troškove. Međutim, ukoliko Ford smatra da je „elektirčna budućnost“ izvesna, verovatno će se radije odlučiti da razvije sopstvenu tehnologiju.

Uskoro će mnogo toga biti jasnije.

AutoRepublika

Izvor: Autocar

 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments