1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Mark Markez osvojio BMW M3 CS
Mark Markez osvojio BMW M3 CS
0

Mark Markez osvojio BMW M3 CS

717
0
Podelite sa prijateljima:

Ono, kada te hoće u životu…

Ovo je šesti BMW Marka Markeza. Španac u posedu ima M6 Coupe iz 2013., M4 Coupe iz 2014., M6 kabriolet iz 2015. i M2 Coupe iz 2016., M4 CS iz 2017., a sada u svoju „bavarsku  riznicu“ dodaje i M3 CS. Vozač Repsol Honde je pored osvajanja nove MotoGP titule bio najbrži kvalifikant, šestu godinu uzastopno, što znači da kući ide sa još jednim BMW-om.

M3 u pitanju je na neki način „pozdrav“ u znak zahvalnosti F30 generaciji „trojke“. Napravljen je u 1.200 primeraka, a pozicioniran je iznad Competition Package primerka. Novi CS isporučuje 458 ks i 600 Nm iz 3,0-litarskog turbo rednog „šestaka“. Iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 280 km/h.

Da bismo bolje razumeli kako MotoGP vozač može da osvovji „BMW M Award“ na kraju sezone, treba znati da vozači osvajaju poene na osnovu startnih pozicija tokom svakog kvalifikacionog vikenda. Naravno, onaj koji osvojio najviše poena, dobija ključeve novog „M“ modela, odnosno „Oficijelnog automobila MotoGP-a“, i to traje već 20 poslednjih sezona.

Govoreći na dodeli nagrade u Valensiji, Markez je rekao: „Teško mi je da poverujem da sam osvojio „BMW M“ priznanje šesti put uzastopno. Pre godinu dana, najavio sam da mi je cilj za 2018. da ostvarim ovu šestu pobedu, i uspelo mi je. Ovo me čini veoma ponosnim. Jedva čekam da sednem za volan ovog fantastičnog BMW-a M3 CS.“

AutoRepublika

Izvor: BMW

 

(717)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments