1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic Type R FK8 pretvorena u hibridnog monstruma sa 450 ks (VIDEO)
Honda Civic Type R FK8 pretvorena u hibridnog monstruma sa 450 ks (VIDEO)
2

Honda Civic Type R FK8 pretvorena u hibridnog monstruma sa 450 ks (VIDEO)

365
2
Podelite sa prijateljima:

Retko ko je ljubitelj ideje da se u rasni sportski model „utka“ hibridna thenologija, možda sa izuzetkom Porschea. Zamislimo hibridni Subaru WRX STI ili Nissan 370Z. Jednostavno, ne ide… Međutim, Type R koji je u centru naše pažnje je neverovatna, a čak ga nije kreirala Honda.

Neki od nas su možda tokom godini saznali da je kompanija razvila električni točak. Ne radi se o osovini ili motoru, već o letećem točku koji kao da je izašao iz nekog naučno-fantastičnog filma.

Za mnoge je ovo delovalo suviše ekstremno, do te mere da mu nije poklanjana veća pažnja. Međutim, hibridni Civic Type R je stigao na SEMA šou, a tu je i video klip sa pogonskim sistemom u akciji. Ova kombinacija isporučuje 450 ks i ubrzava silovito.

Svi znamo da je Honda Civic Type R sama po sebi izvanredan automobil, tako da je retko ko bio oduševljen prizorom u vidu zadnjih točkova, koji dodaju još 50 ili 70 ks.

Orbis, kompanija koja je napravila dotični prototip, tvrdi da točkovi nisu teži od standardnih jedinica, a koriste mali motor koji direktno pokreće naplatak u tandemu sa posebnom dvostepenom menjačkom kutijom. Uloga ove postavke je da poveća efektivnu isporuku obrtnog momenta i podseća na dvostepeni menjač za prednju osovinu Ferrarija FF.

Tu je i nova vrsta kočnog diska, koji je tanak i pruža se van točka, što je rešenje koje se može videti kod nekih modela bicikala. Klip koristi manju čeljust i mnogo lakši disk, u isto vreme manje generišući toplotu.

Inteligentno, nema šta. Teoretski, izbegava se neogibljena masa, mada se baterije moraju dodati prilikom transformacije automobila iz 2WD u 4WD. Međutim, takođe je dodato vektorisanje obrtnog momenta bez potrebe za promenama na ogibljenju, bar ne na ovoj aplikaciji.

AutoRepublika

 

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ja bih o’ma jedan kit za moj „daily“ minivan.
?

Mad Max

Ne znam šta bi ovi likovi, da im u „točkove“ upadne malo blata, rizle od zimskog posipanja puteva, neki kamičak, led, sneg, pa čak i kiša i sl.
Apsolutna glupost.