1. Home
  2. Vesti
  3. Renault saopštio detalje o hibridnim izdanjima Clija i Captura
Renault saopštio detalje o hibridnim izdanjima Clija i Captura
0

Renault saopštio detalje o hibridnim izdanjima Clija i Captura

149
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač je na Salonu automobila u Briselu premijerno izložio hibridne varijante modela Clio i Captur. 

Oba vozila nose oznaku E-Tech, s tim da je hedžbek standardni hibrid, dok je Captur plug-in varijanta. Hibridni Clio kako kaže Renault donosi ogromne uštede u potrošnji goriva, a sam sistem zaštićen je sa više od 150 patenata.

Hibridni sistem baziran je oko specijalne DHT transmisije koja deluje na 1,6-litarski benzinski agregat i dva elektromotora. Ovakav Clio koristi bateriju od 1,2 kWh, te je čitav automobil samo 10 kilograma teži od dizel verzije.

Francuski proizvođač nije dao konkretne podatke o uštedi goriva, ali je saopšteno da je hibridni Clio u stanju da veći deo vremena, tačnije 80%, upotrebe u gradskoj sredini koristi samo električnu energiju. Ovaj hedžbek sposoban je ubrzati do 60 km/h bez upotrebe SUS motora.

Captur E-Tech koristi plug-in hibridnu postavku. U igri je isto 1,6-litarski atmosferski benzinac, ali je tu veća baterija od 9,8 kWh sa mogućnošću spoljašnjeg punjenja. Renault navodi da je ovakav Captur u stanju da pređe 50 km koristeći samo električnu energiju, te da mu je maksimalna brzina u takvom stanju 136 km/h. Francuzi tvrde i da hibridni SUV emituje svega 34 grama CO2 po pređenom kilometru.

Predstavljeni hibridni modeli uvod su u početak elektrifikacije Renaulta koji želi da do 2022. godine plasira 8 potpuno električnih vozila i 10 hibridnih automobila.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments