1. Home
  2. Vesti
  3. BMW planira da poveća proizvodnju krosovera u Kini
BMW planira da poveća proizvodnju krosovera u Kini
0

BMW planira da poveća proizvodnju krosovera u Kini

149
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo bavarske marke planira da uveća broj proizvedenih SUV modela u Kini kako bi anulirali posledice carinskog rata između pomenute zemlje i SAD. 

Aktuelni carinski sukob navedenih država koštaće ove godine BMW 300 miliona evra, tako tvrdi šef finansija ove nemačke marke, Nikolas Piter. „U narednih nekoliko nedelja odlučićemo proizvodnju kog modela ćemo lokalizovati u Kini“, rekao je Piter. On je naglasio da je prodaja modela X3 značajno skočila otkako se sklapa i u Aziji, ali nije naveo da li će proizvodnja krosovera u Kini uticati na rad fabrike i u krajnjem slučaju radna mesta u Spartanburgu u SAD.

„Ako carine nastave da utiču na našu sposobnost da se nadmećemo na tržištu, onda će rezultat biti smanjen izvoz i ujedno manje ivesticije u fabriku u SAD“, rekao je portparol za javnost BMW-a, Ken Sparks.

BMW u Spartanburgu proizvodi modele X3, X4, X5, X6 i X7. Ove godine Bavarci su prestali izvoziti X3 iz SAD u Kini zbog posledica carinskog rata dvaju država. Umesto uvoza iz Amerike, BMW sad X3 proizvodi u Šenjangu u Kini, ali vozi i iz fabrike u Južnoj Africi.

Fabrika u Spartanburgu je prošle godine proizvela više od 370.000 automobila, od čega je čak 270.000 izvezeno u Kinu. U BMW predviđaju da će veća potražnja za njihovim SUV modelima ove godine u SAD ublažiti udar na bavarski „džep“.

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments