1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce i BMW M dobili nove šefove
Rolls-Royce i BMW M dobili nove šefove
0

Rolls-Royce i BMW M dobili nove šefove

126
0
Podelite sa prijateljima:

BMW grupa rešila je da malo „promeša karte“ kada je reč o pozicijama izvršnih direktora. 

Markus Flah, dosadašnji šef BMW M divizije, preuzima mesto izvršnog direktora brenda Rolls-Royce. Flah je u prethodne tri godine sa velikim uspehom vodio performantno odeljenje bavarske marke, a sad je pred njim novi veliki izazov. Nemački rukovodilac pridružiće se britanskom proizvođaču koji se taman sprema da krene u elektrifikaciju.

Prema podacima koji stižu sa Ostrva, Rolls-Royce je daleko od krize koja trese ostatak automobilske industrije. Ovaj brend će verovatno tokom ove godine oboriti sopstveni rekord u vezi sa prodajom iz 2019. kada su isporučili 5.125 automobila. Osim što će upravljati Rollsom, Flah će imati još jedno zaduženje, a to je kontrola i usmeravanje razvoja modela BMW-a iz viših klasa.

Tako je i M odeljenje BMW-a dobilo novog, a zapravo starog šefa – Franka van Mila. Van Mil je vodio M podbrend od 2015. do 2018. godine, a sada će opet stati na njegovo čelo i to već 1. novembra. Na prethodnoj poziciji u nemačkoj kompaniji, Van Mil je radio na stvaranju modela iX i još nekolicine električnih vozila (uključujući i nadolazeći i7).

Pred njim je ozbiljan zadatak, jer M divizija kreće u elektrifikaciju i očekuje se da pruži svoj maksimum i u sferi napora elektrifikacije cele grupacije. Pod Van Milovom upravom će BMW M dočekati svoj 50. rođendan naredne godine i za tada je najavljeno nekoliko novih performantnih vozila kako bi se dostojno obeležio veliki jubilej.

AutoRepublika 

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments