1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Tarok – pikap za gradsku populaciju
Volkswagen Tarok – pikap za gradsku populaciju
0

Volkswagen Tarok – pikap za gradsku populaciju

486
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka prikazala je novi, doduše još uvek konceptualni model, u Sao Paolu. 

Prema planovima Volkswagena, pikap Tarok naći će se u gami ispod Amaroka i orijentisan je više ka urbanoj eksploataciji. Navedeni Tarok prvo će debitovati na brazilskom tržištu, a potom i u ostatku sveta. Prema za sada dostupnim planovima Volkswagen neće dovesti ovaj pikap i u Evropu, ali je moguće da Tarok ipak stigne na obale Starog kontinenta, ukoliko se za njim pokaže velika potražnja.

Dakle, novi dodatak u pikapu liniju Volkswagena nije namenjen da bude „raga“ već je u pitanju pomodarsko vozilo, prikladnije za svakodnevnu upotrebu. O tome su najviše brinuli Nemci kada su stvarali kabinu. Navode da su upotrebljeni materijali „zavidnog“ kvaliteta. Postavljen je i moderan informativno-zabavni sistem, dvozonska klima itd…

Konceptualno izdanje koristi 1,4-litarski TSI benzinski agregat, za koji u VW tvrde da se lako može konvertovati za korišćenje etanola, koji je veoma popularan kao pogonsko gorivo u Brazilu. U pitanju je pogonska jedinica koja razvija 150 konjskih snaga i uparena je sa šestostepenim automatskim menjačem.

Ipak, prvi serijski primerci silaziće sa traka opremljeni 2,0-litarski TDI motorima. Volkswagen veruje da Tarok poseduje praktičnost jednog SUV-a uz radnu i vučnu sposobnost pikapa, te je očigledno da polažu velike nade u ovaj model, pogotovo na tržištima van Evrope.

 

(486)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments