1. Home
  2. Vesti
  3. Dobavljač iz Amerike tuži VW za naknadu štete od milijardu dolara
Dobavljač iz Amerike tuži VW za naknadu štete od milijardu dolara
6

Dobavljač iz Amerike tuži VW za naknadu štete od milijardu dolara

449
6
Podelite sa prijateljima:

Tužbe protiv Volkswagena u modi

Aktuelna situacija sa tužbama protiv jednog od najvećih proizvođača automobila na svetu poprima groteskne razmere. Deluje da kome god nedostaje nešto novca, podnese tužbu protiv Volkswagen grupe.

Sada je američki snabdevač poluprodnika, Broadcom podneo tužbeni zahtev protiv Volkswagena kojim se zahteva isplata odštete u visini od jedne milijarde američkih dolara. Pored toga, ukoliko presuda suda bude bila u korist američke strane, to će značiti i sudsku zabranu proizvodnje nekoliko modela nemačkog giganta, preneo je Spiegel.

Portparol Volkswagena je izjavio da je tužbu protiv njegove kompanije podneo Broadcom zbog povrede patentnih prava, ali nije izjavio o kojoj sumi je reč u podnesku koji je poslat sudu.

“Volkswagen je pregledao tužbeni zahtev i preduzeo nužne korake kako bi zaštitio svoj pravni interes,” dodao je portparol.

Nemački Spiegel je izvestio da je problematično osamnaest patentnih rešenja iz oblasti poluprovodnika, koje je američka kompanija zaštitila, a koje Volkswagen koristi za proizvodnju svojih navigacionih i info-zabavnih sistema na nekim modelima automobila.

Broadcom je ranije ove godine pokrenuo sličan spor pred američkim sudom, protiv više japanskih kompanija od kojih su najzvučnija imena Toyote i Panasonica. Osnov je isti kao u slučaju sa VW grupom, odnosno radi se o navodnoj povredi patentnih prava.

Tužba protiv Volkswagena je podneta u dva nemačka suda koja se bave patentnim rešenjima, u Manhajmu i Minsteru, naveo je Spiegel.

Ovaj nemački medij dodaje da je Broadcom zapretio traženjem sudske zabrane proizvodnje modela Volkswagenovih vozila koja na navodno nedozvoljen način koriste intelektualnu svojinu. Pored toga, i pojedini modeli marki Audi i Porsche koriste iste, sporne materijale.

(449)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Aко је добављач за полупроводнике тражио милијарду, колико ће тражити добављачи проводника? : )

Japanautofan

Vas ce VW da tuzi koliko ga kritikujete 😛
?

Ercegovac

Да, да .

Ercegovac

Ја ћу као цариник :
„Јесам ли ти 1.000 евра пута рекао да ме паре не интересују !“

: )

moron

Ta „intelektualna svojina“ je „živo blato“ ili … kao da se šetaš kroz „minsko polje“ u ubedjenju da nećeš da „nagaziš“ …