1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: BMW X5 M i BMW X6 M (GALERIJA)
Premijera: BMW X5 M i BMW X6 M (GALERIJA)
0

Premijera: BMW X5 M i BMW X6 M (GALERIJA)

797
0
Podelite sa prijateljima:

BMW M nastavlja sa proširenjem svog portfolija. 

Ovaj put je performantni tretman dobio dvojac X5 i X6. Oba automobila koriste isti agregat, a u pitanju je 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji raspolaže sa 600 ks i 750 Nm. Ovo je za standardni model, ali u ponudi je i M Competition varijanta.

Ova, još snažnija verzija, ima 617 ks i isti obrtni momenat. Prevedeno u performanse, u M Competition paketu navedeni automobili u stanju su da ubrzaju do 100 km/h za 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Naravno, pogon je na sve točkove, a za prenos snage zadužen je dokazani osmostepeni automatski menjač. BMW je „isparcelisao“ ponudu kod X5 M i X6 M, pa ako nekome nije dovoljno spomenutih 250 km/h, može dokupiti opcionalni M Driver package pa će njegov automobil biti u stanju da pojuri sve do 285 km/h.

Kao što se to podrazumeva, nije M odeljenje radilo samo na agregatu. X5 M i X6 M imaju drugačije ogibljenje od standardnih modela, značajno tvrđe, kako bi na pravi način ispratilo sportski orijentisan pogonski sklop.

Osim toga, BMW M je poprilično izmenio izgled oba automobila. Osim specifične bubrežaste rešetke, tu su i novi poklopci retrovizora, veći usisnici za vazduh… Unutar kabine naravno su upotrebljeni još kvalitetniji materijali, uz utisak još veće ekskluzivnosti i luksuza.

BMW X5 M i X6 M naći će se na tržištu sledeće godine, a prvi primerci biće isporučeni na proleće.

AutoRepublika 

(797)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments