1. Home
  2. Industrija
  3. Renault udvostručava proizvodnju u Dacijinoj fabrici u Maroku
Renault udvostručava proizvodnju u Dacijinoj fabrici u Maroku
1

Renault udvostručava proizvodnju u Dacijinoj fabrici u Maroku

245
1
Podelite sa prijateljima:

Renault će udvostručiti proizvodnju u fabrici u Kazablanki na 160.000 automobila godišnje do 2022.

Nove proizvodne ciljeve je obelodanio šef kompanije, Karlos Gon, prilikom sastanka sa kraljem Muhamedom VI u Marakešu.

Iz fabrike u Maroku izlaze Logan i Sandero, a povećanje obima proizvodnje će pomoći Renaultu da dođe do brojke od 500.000 sklopljenih automobila u ovoj zemlji na godišnjem planu, uključujući i 340.000 jedinica koje isporučuje veća fabrika u Tangeru.

Rivali iz PSA grupe su saopštili prošlog meseca da će takođe startovati sa proizvodnim pogonom u obalskom gradu Kenitra, sa ciljanim godišnjim obimom od 200.000 jedinica do 2020. Vlada je izvestila da planira da poveća brojku proizvedenih automobila u Maroku na milion, kao i da želi da poveća prihode u automobilskom sektoru na 30 milijardi dolara godišnje do 2025.

Marokanci takođe žele da podignu procenat snabdevanja iz lokalnih pogona na 80 odsto do 2020., sa procenjenih 50 odsto trenutno.

Automobilski sektor  je prošle godine bio najveći izvozni industrijski segment ove zemlje.

 

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Renault se siri,nema zezanja…