1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla već proizvodi više od 1.000 primeraka Modela Y na dnevnom nivou
Tesla već proizvodi više od 1.000 primeraka Modela Y na dnevnom nivou
2

Tesla već proizvodi više od 1.000 primeraka Modela Y na dnevnom nivou

188
2
Podelite sa prijateljima:

Američka marka uspeva da montira više od hiljadu jedinica svakog dana popularnog SUV modela.

Naravno, reč je o Teslinoj fabrici u Šangaju, gde se pored Modela Y proizvodi i Model 3. Šta više, nezvanični podaci ukazuju na to da je krosover pretekao starijeg limuzinskog brata, te da Kinezi  svakog dana sklope oko 800 Modela 3.

U izveštaju za drugi kvartal koji je Tesla obelodanio stoji da je pogon u Šangaju postao prvenstveno orijentisan ka izvozu. Automobili iz ove fabrike odlaze u druge azijske zemlje, ali i u Evropu. Prema zvaničnim podacima američkog brenda, pomenuta proizvodna lokacija može napraviti više od 450.000 komada dvojca Model Y/Model 3.

Model Y za potrebe evropskih kupaca šalje se upravo iz Šangaja, naravno sve dok se ne osposobi fabrika pokraj Berlina. Ovaj pogon u Nemačkoj trebalo bi da opsluži potrošače na Starom kontinentu.

Teslin manji SUV, podsetimo imaju u ponudi i veći – Model X, je suštinski ključni četvorotočkaš za taj brend. To je naglasio i sam Ilon Mask, koji je više puta kazao da veruje da će Model Y biti najprodavaniji automobil Tesle.

Šta više, Mask je u aprilu ove godine istakao da veruje da će Model Y biti najprodavaniji laki putnički automobil na svetu. On je prognozirao da će se to desiti već 2022. ili 2023. godine!

Živi bili pa videli…

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Nije baš najjasnije zašto Model Y nazivaju SUV-om kada nema ni povišen „klirens“ niti liči na SUV a još manje terenac.
Inače po gotovo svim dimenzijama je sličan Fordu S-max.

BojanNeki

Tesla motors je pre par dana na „Danu veštačke inteligencije“ predstavila Dojo.
Reći ću samo da je 5. superkompjuter po brzini i veličini na svetu a br 1. kada je u pitanju neuronski trenažer veštačke inteligencije.

Malopre sam video snimak kako Ford električni Mustang ne ume da prati ni linije na autoputu pa se setih da se još jedan magazin „raspisao“ o tematici koja će globalno da utiče na svet prevoza i transporta. 😉