1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su najpopularniji SUV modeli u Nemačkoj
Ovo su najpopularniji SUV modeli u Nemačkoj
1

Ovo su najpopularniji SUV modeli u Nemačkoj

910
1
Podelite sa prijateljima:

Ni potrošači u Germaniji nisu ostali imuni na SUV trend.

Tokom jula je od 236.000 prodatih automobila, čak 83.224 pripadala su SUV segmentu, što suštinski znači da je otprilike svaki treći isporučeni četvorotočkaš bio član ove vrlo popularne klase.

U razdoblju od januara do jula, Volkswagen Tiguan je bio ubedljivo najprodavaniji SUV model u Nemačkoj. Za Tiguana se rešilo čak 41.754 kupca, dok je na drugom mestu još jedan Volkswagenov as, ovaj put T-Roc. Ovaj krosover upisao je tokom sedam meseci skoro 36.000 registracija.

Podijum je kompletirao još jedan član game brenda iz Volfzburga. To je T-Cross sa 20.346 prodatih vozila. Na četvrtom mestu je Ford Kuga uz 18.411 isporuka, i slede ga Hyundai Kona (17.876), zatim Mercedes GLC (17.828) i na sedmoj poziciji BMW X1 sa 15.677 dostavljenih jedinica.

Osmoplasirani je Audi Q3 sa nešto manje od 15.000 registracija za period od početka godine pa zaključno sa prethodnim mesecom. Deveti na listi je BMW X3 sa 13.989 prodatih vozila, dok je Top 10 zaokružio Opel Mokka. Novac je na Opelov krosover potrošilo 12.960 lica.

Rezultat vredan pomena ostvarili su i Škodini SUV modeli – Karoq sa 12.912 indeksiranih registracija, zatim Kodiaq (11.142) i Kamiq (11.602). Od brendova koji nisu u sprezi sa nemačkom automobilskom industrijom istakla se Dacia Duster uz 7.365 isporuka, kao i Hyundai Tucson za koji se odlučilo 10.212 potrošača u Nemačkoj.

AutoRepublika 

(910)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Kupujmo domaće“
😀