1. Home
  2. Vesti
  3. Trail Boss je novo terensko izdanje modela Chevrolet Colorado
Trail Boss je novo terensko izdanje modela Chevrolet Colorado
0

Trail Boss je novo terensko izdanje modela Chevrolet Colorado

141
0
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet Colorado i njegov mehanički blizanac GMC Canyon su se, posle dugogodišnje pauze vratili na američko tržište i brzo ostvarili veoma zapežene rezultate. Čak i tokom krizne 2020. godine je isporučeno preko 120 jedinica, što ih stavlja na odlično treće mesto u kategoriji, iza Toyote Tacome i Forda Rangera, a uspeh nije izostao zahvaljujući bogatoj ponudi. Naime, Colorado je jedan od retkih predstavnika u klasi koji se može pohvaliti izborom benzinaca i dizela, kao i nekoliko različitih verzija za posao, svakodnevnu vožnju i na kraju za zabavu.

Za ljubitelje terenske vožnje, u ponudi se nalazi veoma sposobna verzija s paketom opreme nazvanim ZR2 koja je u stanju da savlada najteže terene i obično dobija veoma visoke ocene novinara i javnosti. Možda jedina mana ZR2-a je njegova izuzetno visoka početna cena od 42.600 američkih dolara, ali na sreću na putu je alternativa. Najveća divizija General Motorsa je upravo debitovala s izdanjem Trail Boss ovog pikap kamioneta koji donosi neke detalje sa spomenutog ZR2-a, ali za mnogo nižu cenu.


I šta onda to posebno Trail Boss donosi? Za početak, modifikovano ogibljenje i klirens viši za 2,5 cm, a ono je jasno vidljivo na priloženim fotografijama. Kako će većina vozača verovatno često silaziti sa asfalta, tako i ovaj kamionet pruža zaštitne ploče ispod vozila da se ne oštete mehanički delovi. Paket je kompletiran i sa 17-inčnim felnama i pneumaticima preuzetim direktno sa varijante ZR2.

Dok Trail Boss pruža mnoge pro-terenske pojedinosti sa ZR2, njihova najveća razlika je ispod haube. Naime, u prošlosti kamionet se mogao naručiti samo sa 3,6-litarskim motorom sa šest cilindara koji razvija 306 „konja“ uz osmostepeni automatski menjač. Sa druge strane, ponuda Trail Bossa startuje sa 2,5-litarskim atmosferskim benzincem sa 200 „grla“ uz opcioni 2,8-litarski turbodizel s 185 „konja“. Upravo će ovaj poslednji motor mnogima verovatno biti omiljeni izbor, mada je potrebno reći da je uparen samo sa zastarelim šestostepenim automatskim menjačem.

Takođe ćemo spomenuti da je Chevrolet ranije izjavio da trenutno sprema novi Colorado gde će jedini motor u ponuditi biti turbobenzinac sa četiri cilindra pa je ovo bukvalno poslednja prilika da se naruči turbodizel ili benzinac sa šest cilindara.


I za kraj moramo da kažemo par reči i na račun cene. Kao što smo najavili, ZR2 sa V6 motorom košta 42.600 dolara, ali je bazni Trail Boss LT „samo“ 31.890 najmanjih zelenih novčanica. Čak i bolje opremljeni Trail Boss Z71 staje 38.890 „zelembaća“. Za one koji već poseduju Colorado LT ili Z71, izložbeno-prodajni saloni vam takođe mogu ugraditi sve spomenute modifikacije za 2.995 dolara, pa nema sumnje da će vlasnici naviliti na ovu izuzetno povoljnu ponudu.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments