1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljeni planovi marke Cupra
Predstavljeni planovi marke Cupra
0

Predstavljeni planovi marke Cupra

458
0
Podelite sa prijateljima:

Španska marka Cupra slavi četvrti rođendan jer je u februaru 2018. godine debitovao pionirski model Cupra Ateca. Stvari se za Cupru odvijaju fenomenalno, posebno uzimajući u obzir činjenicu da se ovaj brend takmiči u veoma skučenoj tržišnoj niši. Kako biste drugačije opisali situaciju u kojoj sportska marka tako kratke istorije uspe da plasira 79.300 vozila samo tokom prošle godine?

Pitanje je naravno retoričko, a o kakvom se uspehu radi, svedoči i činjenica da je Cupra tokom prošle godine isporučila čak tri puta više vozila od rezultata postignutog u 2020. godini. Pride, na prodajne rezultate (pod)marke Cupra se već odnosi 17% od svih isporuka Seatovih modela. Skok u tražnji se skoro u potpunosti odnosi na popularnost krosovera Cupra Formentor koji je isporučen na 54.600 adresa tokom prošle godine i koji nema svog pandana među drugim brendovima. Ostatak prodaje reflektuje tražnju za modelima Ateca, Leon i električnim Bornom.

Četvrti rođendan marke s Pirineja je iskorišćen i kako bi se javnosti predstavila nova kratkoročna strategija brenda koja je ponela ime Cupra X2. Planom je predviđeno da će Cupra tokom naredne godine jednovremeno udvostručiti svoje performanse koje se tiču obima prodaje, prometa i broja ovlašćenih distributera.

Strategija je ekstremno ambiciozna, a dodatne muke menadžerima u pokušaju da ispune zacrtane ciljeve, uzrokuje to što za ovu godinu nisu planirane nikakve prinove u gami Cupre. Naprotiv, novajlije stižu kasnije i svi će oni pripadati segmentu električnih četvorotočkaša.

Najavu budućih aduta Cupre je izneo glavešina marke, gospodin Vejn Grifits (prikazan na slici). On je kazao da će tokom 2024. godine, publika moći da po prvi put vidi krosover namenjen masovnoj proizvodnji s indeksom Cupra Tavascan. Podsetićemo da je ovaj SUV, doduše u konecptnoj formi, prikazan pre oko dve i po godine. Debi kompaktnog heča je planiran za 2025. godinu, dok je njegova prethodnica oličena u vidu prototipa poznatog kao Cupra UrbanRebel.

Obe „ljute mašine“ će biti utemeljene na modularnoj arhitekturi koju skoro sve marke iz sazvežđa Volkswagen grupacije prete da „izližu“ i koja se predstavlja skraćenicom MEB. Pride, treći električni automobil je još uvek u razvoju, a možete ga videti na gore predstavljenoj ilustraciji. Nalazi se skroz desno i o njemu nemamo nikakvih informacija da podelimo s vama. Još uvek…

AutoRepublika

(458)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments