1. Home
  2. Vesti
  3. Opel šalje čak tri modela u penziju
Opel šalje čak tri modela u penziju
9

Opel šalje čak tri modela u penziju

1.24K
9
Podelite sa prijateljima:

Naredne godine u istoriju odlaze modeli: Karl, Adam i Cascada. 

Istovremeno, Opel planira da se u bliskoj budućnosti fokusira na SUV segment i elektrifikovane modele. Nemačka marka navodi i da će ukidanjem nabrojana tri automobila dodatno poraditi na efikasnosti sopstvenih fabrika i preuređivanju proizvodnih mogućnosti. Podsetimo, Karl se uvozi iz GM-ove fabrike u Južnoj Koreji, Cascada se proizvodi u Poljskoj, a Adam u Nemačkoj.

Opel naglašava da će zaključno sa 2020. godinom imati tri izuzetno bitne premijere. Pre svega misli se na novu generaciju Corse, potom na naslednika SUV-a Mokka X, kao i na novu iteraciju komercijalnog vozila Vivaro.

Corsa će ispočetka biti plasirana sa SUS agregatima, da bi 2021. godine bila ponuđena i potpuno električna verzija. S druge strane, Mokka X uz Astru i Insigniju čini tri modela koji su još uvek postavljeni na GM-ove arhitekture i u sledećoj generaciji svakako će svi preći na platforme iz PSA grupacije.

Kada se govori o elektrifikaciji, Opel navodi da će početi proizvodnju plug-in hibrida Grandland X naredne godine, dok je plan da do 2024. godine svi modeli ovog brenda imaju u ponudi i varijantu koja koristi elektromotor.

Nemački brend je prema podacima Jato Dynamics zaključno sa avgustom ove godine uspeo da proda 32.825 primeraka Karla, 25.490 Adama i svega 1.569 Cascada. Najprodavaniji model Opela tokom prvih osam meseci tekuće godine bila je Corsa koja je stigla do 142.531 kupca.

(1240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bog dragi da mi oprosti, ali, mrzim Opel Adama. On je u Opel doneo onaj dizajn C stuba (kod nekih D stuba), sa širokom kosom lajsnom, koja kao da deli stub po dijagonali. Kada je „hromirano“, to je (meni) eventualno) i „pomozi Bože“, ali, kao crna mat plastika, ta široka lajsna mi je dizajnerski užas. A to danas ima skoro svaki Opel ako nije forma limuzine (čini mi se). Pri čemu su te „hrom“ lajsne preko C/D stuba uglavnom rezervisane samo za visoke pakete ( npr, kod astre karavan dva donja paketa su crna lajsna, kod trećeg je hrom lajsna,… Pročitaj više »

Balkanboj

Bolje da PSA posalje u penziju vecinu svojih modela, i prepusti dizajn nemcima.

moron

Ima i tu istine.

Zvezdan Božinović

Ne znam šta da kažem. Koliko su retka Opelova vozila koja mi se dopadnu na izgled, toliko su česta Peugeotova. Ja mislim potpuno obrnuto. Naravno, poštujem tuđe poglede 🙂

Balkanboj

Naravno da svako ima pravo na licno misljenje. Nekako je ispalo da poslednjih 10 god vozim razna opelova vozila, i sa onim sto sam imao prilike da probam od psa grupacije i uporedim, cini mi se da nemac bolje podnosi starost i kilometre, + voznja je nekako cvrsca. Uliva poverenje da ce izdrzati razna maltretiranja. Na stranu to sto mi se vise dopada nemacki nacin razmisljanja i postavke mehanickih i elektro sklopova.
A novu pug arhitekturu sa instrumentima iznad ne bih ni komentarisao. Glasam za oldschool. Gde nestade 405, 406, 605…

moron

Glasam i ja za taj „oldschool“. Ali „zablole“ PSA …

Tito

Peugeot ima svoju autentičnost. Možeš da ga voliš ili ne, ali ima svoj identitet, što nije slučaj s Opelom. Opel će taj identitet, čini mi se, tražiti još dugi niz godina. Ovo za „čvršću vožnju“ bilo nekad… Ako budeš imao prilike, provozaj Grandland X i 3008, videćeš i sam.

Balkanboj

Nisam imao prilike, mrzelo me da idem na promociju Grandlanda (zvali me kao potencijalnog kupca)… ali negde videh da je vrlo dobro prosao na testu severnog jelena. Bolje od nekih premijum limuzina iz germanije. Potraziti „maniobra de esquiva grandland x“ na jutubetu.
Identitet im je ipak dobar, sa onim led obrvama tacno znas kom brendu pripada automobil. Isto kao i moj omiljeni brend sa bubrezima. Pre ce biti da se merc negde izgubio, da nema onoliku trokraku zvezdu ne bih ga razlikovao od vecine azijskih automobila.

Japanautofan

Da li je Opel doneo tu odluku ili PSA ?
Mozda se sada zovu OPSA 😉
Nisam neki ljubitelj PSA grupacije ali im moram odati priznanje da su zadrzali odredjenu dozu razlicitosti modela unutar grupe.
Nadam se da ce tu istu razlicitost zadrzati tj. nastaviti sa Opelom,mislim ne „opelom“ za pokojnika ?