1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2018
  4. Nissan Xmotion koncept (video)
Nissan Xmotion koncept (video)
0

Nissan Xmotion koncept (video)

194
0
Podelite sa prijateljima:

Prevoz za šest osoba u tri reda sedišta.

Nissanov novi Xmotion koncept (izgovara se „kros moušn“, javljaju iz kompanije), debitovao je na NAIAS-u u Detroitu, nastavljajući eksperimentisanje japanske marke sa uglađenijim, aerodinamičnijim stajlingom, predviđenim za krosovere.

Nissan namerava da ovaj vid estetike implementira u serijska vozila 2020. godine. Moramo reći da bi to bio pravi hit, jer je dizajn originalan i prepoznatljiv.

Xmotion demonstrira Nissanovu „V“ masku hladnjaka na moderniji način. Tanak metalik trim uokviruje ivice i nastavlja se prema haubi. LED svetla su u obliku slova „U“, naglašavajući širinu vozila.

Tročetvrtinska perspektiva najbolje pokazuje svu atraktivnost ovog koncepta, koji je u isto vreme izvajane forme ali naglašeno robusan.

Pozadi, Nissanovi dizajneri su nastavili primenu suptilnog stajlinga. Elegantne, tanke signalne grupe obuhvataju bokove. Zadnja vrata nemaju vidljivi okvir, dok krovni nosači obezbeđuju prevoz dodatnog prtljaga.
Unutra, Xmotion nudi prostor za šest osoba u tri reda sedišta, dakle, po dva sedišta u svakom redu, a plutajuća konzola se proteže duz centralne sekcije vozila. Kreatori su obratili pažnju na japanske atribute. Primera radi, donji pojas armaturne table je drven i koristi tehniku koja ne iziskuje korišćenje lepka i pričvršćivača. Pored toga, kada se info-zabavni sistem startuje, inicijalno preuzima formu „koi“ ribe. Crveno-beli tapacirung se naravno odnosi na japansku zastavu.

Nissan jasno vidi Xmotion kao stilsku demonstraciju, jer nema pomena u vezi sa pogonom. Ipak, rečeno je da je prisutan ProPilot poluautonomni sistem vožnje.

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments