1. Home
  2. Liste
  3. Šta nas od premijera čeka na Paris Mondial de l’Automobile
Šta nas od premijera čeka na Paris Mondial de l’Automobile
0

Šta nas od premijera čeka na Paris Mondial de l’Automobile

318
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo izvestili, Peugeot želi da oživi klasični 504 Coupe u modernoj formi i predstavi dizajnersku studiju u Parizu, koja će biti bazirana na aktuelnom 508.

Da vidimo šta nas to čeka na Paris Mondial de l’Automobile:

Audi A1 Sportback. Nema nove generacije A1 zbog smanjene zainteresovanosti kupaca za modele s troje vrata. Takođe, nema najave u vezi sa dizel motorima.

Audi A4 restilizacija. U neznatne izmene se ubrajaju novi odbojnici i osvežena maska hladnjaka. Sledeća restilizacija se očekuje 2020. ili 2021. godine.

Audi Q3. Oficijelni detalji su objavljeni 25. jula. Prednji deo vuče inspiraciju iz novog Q8, dugačak je 4.485 milimetara, što znači da je 97 milimetara duži od prve generacije Q3.

Audi TT restilizacija. Nova maska hladnjaka uz brojne suptilne izmene. Verovatno neće biti zamenjen do kraja životnog ciklusa 2021.

BMW serije 3. G20 je nešto duži od F30. Karavan će portfoliju biti dodat 2019., uz GT i Li za kinesko tržište. Električna „trojka“ na scenu stupa 2020.

BMW X2 M35i. Najbrža verzija u X2 porodici može da se pohvali pogonom na sve točkove i 2,0-litarskim turbo benzincem sa 306 konja i 450 Nm.

BMW X5. G05 je oznaka za četvrtu generaciju popularnog bavarskog SUV-a. Naravno, proizvodiće se u SAD i po prvi put u istoriji u Kini.

BMW X5 xDrive45e iPerformance. Reč je o „plug-in“ hibridu koji bi trebalo da ima autonomiju do 80 kilometara čisto na elekrični pogon. Snaga stiže iz rednog turbo šestocilindraša radne zapremine 3,0 litra, sa 286 ks i elektromotora od 112 konja. Kombinovano, pogonski sistem isporučuje 394 ks i 600 Nm.

BMW Z4, dodatne varijante. Da podsetimo, u Montereju je predstavljen samo M40i First Edition.

Citroen C5 Aircross Hybrid Concept. Nije hibrid već „plug-in“ hibrid, a prethodnica je serijskog modela koji će se proizvoditi u Kini i Francuskoj 2019.

DS 3 Crossback. SUV dugačak 4.112 milimetara sa pogonom napred (znači, bolje da ga nazovemo „krosover“). Biće u ponudi s 1,2-litarskim turbo benzincem u verzijama od 100, 130 i 155 ks, kao i 1,5-litarskim turbo dizel varijantama.

DS 3 Crossback E-Tense. Prvi električni model francuske marke. DS tvrdi da autonomija probija 300 kilometara, i to po WLTP standardu. Izlazna snaga iznosi 100 kW (136 ks) i 260 Nm.

GAC A10. Za sada nema bližih detalja. Guangzhou Auto bi mogao da najavi datum lansiranja marke GAC na neka evropska tržišta.

Hyundai i30 restilizacija. Jedina izmena što se spoljašnjosti tiče je maska hladajaka koja je sada identična i30 Fastbacku. Nema identičnih unapređenja za i30 N.

Hyundai i30 Fastback N. Kao i u slučaju i30 N, Fastback je pogonjen turbo motorom od 275 ks i 353 Nm, uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem, elektronskim diferencijalom s ograničenjim proklizavanjem, elektronskom kontrolom ogibljenja, „launch control“ sistemom i „štopericom“.

Kia Ceed GT. Ovaj model iz Južne Koreje je pogonjen turbo benzincem radne zapremine 1,6 litara sa 204 ks i 265 Nm. Za razliku od prošlog cee’da GT, Ceed GT može da se poruči sa sedmostepenim DCT menjačem. Šestostepena manuelna jedinica je standardna. ProCeed GT poseduje isti menjač, a oba modela će se proizvoditi u KME fabrici u Slovačkoj.

Kia ProCeed uključujući i GT. „Shooting brake“ sa petoro vrata je serijska verzija Proceed koncepta, koji se pojavio na IAA u Frankfurtu prošle godine. Zamenjuje pro_cee’d.

Lexus RC restilizacija. Izmene su neznatne a nema informacija o tome da li je u igri neko osveženje motora, mada Toyota kaže da je „odziv na papučici gasa 2,0-litarskog turbo motora poboljšana tako da pruža direktniji osećaj prilikom ubrzavanja“.

Mercedes-Benz A klase Sedan. Nakon Pekinga i premijere modela s produženim međuosovinskim rastojanjem u aprilu, evo ga i u Parizu.

Mercedes-Benz EQC400. Električni model iz Štutgarta je dugačak 4,7 metara, tako da su mu glavni protivnici Jaguar I-Pace, BMW iX3 i Audi e-tron.

Mercedes-Benz GLE i GLE Coupe. Novajlija koristi usluge MHA (Modular High Architecture) platforme a biće proizvođen u fabrikama u SAD i Rusiji.

Peugeot koncept. Očekuje se da je reč o kupeu baziranom na 508, sa dizajnerskim jezikom koji evocira na 504 Coupe iz šezdesetih godina prošlog veka.

Peugeot 508 SW. Fabrika u Muluzu startuje sa proizvodnjom hedžbeka ovog meseca, a karavan će biti dodat dva meseca kasnije. PHEV pogon za oba modela će uslediti 2019. Oba automobila krase stakla prozora bez okvira, a praktično su identični do B stuba. Naravno, karavan će pružati više prostora u visini glava.

Renault robo-car koncept. Vozilo sa naglašeno dugačkim i niskim krovom je fotografisano u Varšavi, a Renault je upravo potvrdio njegovo prisustvo u Parizu.

Renault Kadjar restilizacija. Pored unapređenja u stajlingu, tu je Daimler-Renault-Nissan-Mitsubishi turbo benzinski motor radne zapremine 1.332 ccm, sa 16 ventila – 1.3 TCe. Biće dostupan u TCe 140 (103 kW/140 ks) i TCe 160 (117 kW/160 ks) varijantama. Što se dizela tiče, tu je Blue dCi porodica, Blue dCi 115 (1,5 l, 8v, 85 kW/115 ks) i Blue dCi 150 (1,7 l (1.749 ccm) 16v, 110 kW/149 ks).

Renault Megane R.S. Trophy. Hot heč sa 300 ks i 420 Nm, snažniji je u odnosu na „standardan“ model sa 280 konja i 390 Nm iz 1,8-litarskog turbo motora.

SEAT Tarraco. Javna premijera sledi nakon predstavljanja za medije koje će se održati danas (18. septembra). Biće dostupan u verzijama sa pet i sedam sedišta, a „na nišanu“ su mu Land Rover Discovery Sport, Ford Edge, Kia Sorento i Hyundai Santa Fe.

Škoda Karoq Scout. Jedina varijanta koja ima standardan pogon na sve točkove takođe dolazi sa posebnim alu naplacima i ekstenzimama lukova točkova.

Škoda Kodiaq RS. Njegov 2,0-litarski turbo motor isporučuje 240 ks, a reč je o najmoćnijem dizel motoru koji se našao u jednoj Škodi.

Škoda Vision RS koncept. Hedžbek sa petoro vrata, dugačak 4.356 milimetara, praktično je prethodnica modela koji zamenjuje odlazeći Rapid.

Suzuki Jimny. Nakon predstavljanja u julu, nova generacija simpatičnog Suzukijevog terenca će imati i oficijelnu premijeru.

Toyota Corolla Touring Sports. Karavanska varijanta se pridružuje hedžbeku s petoro vrata i sedanu.

Toyota Yaris GR Sport. Nema dodatne snage iz 1,5-litarskog (hibridnog) motora, ali je zato spušteno ogibljenje i dodati su robusniji horizontalni stabilizatori.

VinFast sedan i SUV. Nema detalja u vezi sa ovim modelima, ali pres saopštenje sugeriše da će „VinFast proizvodi deliti brojne karakteristike i vrline, vezane za stajling, bezbednost, inovativnost i pionirska rešenja. Automobili će biti u skladu sa međunarodnim standardima i zadovoljiće očekivanja kupaca u smislu premijum dizajna, kvaliteta, dinamike, kabinskog prostora i iskustva tokom vlasništva.“

Marke koje neće izlagati u Parizu:  Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Bentley, Fiat, Ford, Infiniti, Jeep, Mazda, McLaren, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Rolls-Royce, Volkswagen i Volvo.

Pavle Barta

 

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments