1. Home
  2. Vesti
  3. Slovačka, Poljska, Mađarska i Srbija kandidati za novu fabriku Škode
Slovačka, Poljska, Mađarska i Srbija kandidati za novu fabriku Škode
0

Slovačka, Poljska, Mađarska i Srbija kandidati za novu fabriku Škode

663
0
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući odličnim prodajnim rezultatima koje beleži, rukovodstvo češke marke Škoda, koja posluje u sastavu Volkswagen grupe, suočava se izazovima i problemima koje inače ne bi imali pred sobom.

Već smo pisali o tome da Škoda prebrzo raste što je otvorilo i naglasilo problem ograničene mogućnosti da se zahtevima traženje udovolji. Kao odgovor na nastalu situaciju, fabrika proizvođača iz Češke Republike u Kvasiniju je u procesu modernizacije, a kapaciteti bi trebalo da budu prošireni.

Međutim, to svakako nije dovoljno, pa se traga za sveobuhvatnijim, odnosno celovitijim rešenjem koje bi na duži rok obezbedilo da više vozila sa Škoda oznakama napusti proizvodne trake. Jedna od ideja je bila da se deo proizvodnih kapaciteta koji se bave sklapanjem vozila neke druge marke iz sastava VW grupe, a koji ne rade pod maksimalnim opterećenjem, prilagode proizvodnji Škode.

Međutim, kako ni to ne bi predstavljalo strateško rešenje, sada je direktor prodaje kompanije Škoda, Alan Fejvi izjavio da postoji najveća verovatnoća da će kompanija izgraditi potpuno novu fabriku. U razmatranju lokacije na kojoj će biti podignuti proizvodni pogoni, kritični parametri su, prema njegovim rečima: pogoni moraju biti na teritoriji Evrope, a sveukupni troškovi poslovanja ne smeju da odudaraju u značajnoj meri od onih koji vladaju u Češkoj Republici.

Iako se zapadni mediji nadaju da bi neka od najrazvijenijih evropskih zemalja mogla da profitira u ovoj situaciji, teško je za verovati da će to biti epilog. Prema razumevanju AutoRepublike, znatno veći su izgledi da Škoda podigne novu fabriku u susednoj Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj ili čak i Srbiji, s obzirom na to da ekonomije ovih zemalja najviše odgovaraju iznetim kriterijumima za opredeljivanje, a mogu se okarakterisati i kao privrede u kojima automobilska industrija vodi glavnu reč.

AutoRepublika

(663)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments