1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je nova Škoda Octavia RS
Ovo je nova Škoda Octavia RS
0

Ovo je nova Škoda Octavia RS

3.79K
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Škodine popularne limuzine Octavia je predstavljena u novembru prošle godine i od tada je dobila dosta pohvala od strane medija. Dok je epidemija virusa korone odložila dolazak u izložbeno-prodajne salone, barem na još nekoliko meseci, češki proizvođač je pokazao da nije sedeo skrštenih ruku. Pre nekoliko dana na internetu su se pojavile slike performantne verzije RS. kojima Škoda želi da pokaže svetu da je sposobna pružiti mnogo više od samo jeftinog prevoznog sredstva.

Škoda Octavia RS

RS verzije u benzinskom i dizel izdanju su zapravo pristupačnije alternative Volkswagenovog velikana Golfa GTI i GTD, a ponuda startuje sa 2,0-litarskim turbobenzincem koji razvija 245 konjskih snaga i maksimalnih 370 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove preko izbora šestostepenog manuelnog i opcionog sedmostepenog DSG menjača. Ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h iznosi 6,7 sekundi dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

Škoda Octavia RS zadnji kraj i bok

Za ljubitelje dizela Škoda će ponuditi poznati 2,0-litarski TDI agregat, a on razvija 200 „grla“ i maksimalnih 400 Nm obrtnog momenta. Reč je o najmoćnijoj Octaviji s dizel motorom ikada proizvedenoj, a takođe je dostupna i sa opcionim pogonom na sva četiri točka. U ovom slučaju samo DSG menjač je u izboru, a „dizelaš“ pruža gotovo identične performanse kao benzinac uz značajno nižu potrošnju goriva.

U poređenju sa ostatkom ponude, RS će se razlikovati i po sportskom ogibljenju, većim kočnicama, visini vozila sniženoj za 15 milimetara, već poznatim „agresivnim branicima“, LED osvetlenjem i izborom felni od 18 ili čak i 19 inča.

{{koda Octavia RS

Škoda već sada prima narudzbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima do kraja godine.

AutoRepublika

(3793)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments