1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda investira u pogone smeštene u Kvasiniju
Škoda investira u pogone smeštene u Kvasiniju
0

Škoda investira u pogone smeštene u Kvasiniju

271
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda, čedo VW grupe, modernizuje pogone na proizvodnoj lokaciji Kvasini i otvara novi “centar stručnosti”. Proizvođač automobila sada objedinjuje centar za kontrolu kvaliteta, centar za testiranje i logistički trening centar. Jedinstveni centar će biti multifunkcionalne prirode a baviće se predserijskim vozilima.

Fabrika će posedovati i novu elektro distributivnu mrežu koja uključuje i stanice za punjenje električnih vozila. Proizvodnja modela Škoda Superb plug-in hybrid, će takođe biti poverena ovoj fabrici u gradu Kvasini, a početak je zakazan za sledeću godinu.

Proizvođač navodi da pogoni u Kvasiniju upravo prolaze kroz najtemeljniju modernizaciju i proširenje kapaciteta, u celokupnoj svojoj istoriji.

„Naša ulaganja u otvaranje novog multifunkcionalnog centra stručnosti (kompetencije) su novi veliki korak ka doslednim i održivim pripremama pogona u kvasiniju za budući razvoj automobilske industrije,“ kaže Mihael Eljeklaus, član upravnog odbora Škode, nadležan za pitanja proizvodnje i logistike. „Ova fabrika će igrati ključnu ulogu u postizanju naših proizvodnih ciljeva, definisanih kroz proklamovanu strategiju koja pokriva period do 2025. godine.“

Frank Šrejer, direktor odeljenja za nadzor nad kvalitetom Škoda vozila, dodao je sledeće: „Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, naš novi centar nam omogućava da sprovodimo testove i analize naših vozila, po još strožijim standardima. Permanentno smo angažovani na obezbeđenju doslednog podizanja kvaliteta na svim nivoima.“

Svi testovi i analize koji se sprovode na različitim delovima vozila, sada su pod jednim krovom. Na primer, akustična i laboratorija za ispitivanje mirisa, baš kao i odeljak za testiranje vibracija. Škoda navodi da je manja udaljenost među pojedinim sektorima kontrole važna, u smislu ubraznja procesa inspekcije, čime se i rezultati brže analiziraju.

U komori za vodu, klimatski uslovi variraju od simulacije kiše kako rominja, pa sve do tropskih padavina koje karakteriše izlivanje i više od 50 litara vode po metru kvadratnom, i to sve na 30 stepeni Celzijusa. Povrh svega, test centar poseduje i najsavremeniju „tihu kabinu“, u kojoj akustičari imaju priliku da vrše nadzor nad eventualnom neželjenom bukom tokom vožnje. Vibracije vozila mogu biti simulirane, takođe, u spravi koja se u žargonu naziva “šejker” (onaj koji trese i mućka), a prisutna je i laboratorija za ispitivanje dinamičkih testova.

Centar stručnosti uključuje i logistički centar, koji je izgrađen za samo devet meseci. Površine namenjene logistici se prostiru na oko 1.500 kvadratnih metara, što čini otprilike jednu trećinu površine sprata. Na tom prostoru, komponente i delovi predserijskih vozila će biti lagerovani. Centar za trening poseduje 800 kvadratnih metara korisne površine.

U logističkom i trening centru, kvalifikovani radnici se obučavaju u rukovanju malim i velikim viljuškarima (KLT/GLT), automatizovanim i sistemima za navođenje vozila (AGV) kao i prikolicama sa E-ramovima. Trening prilike uključuju i praktično rukovanje softverskim sistemima unutar pogona, logistikom organizacije robe na policama, ulazom i izlazom robe, ergonomijom i raznim drugim logističkim rešenjima. Jedna od prostorija trening centra omogućava uslove za virtualni trening.

Kapaciteti proizvodnih pogona u Kvasiniju će se uvećati tokom narednih godina na preko 300.000 vozila za 12 meseci rada. Trenutno sa proizvodnih traka u Kvasiniju, silaze Škodini modeli Superb, Kodiaq i Karoq. Već od sledeće godine, njima će se pridružiti i Škoda Sueprb PHEV.

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments