1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Huracan Evo RWD je pred nama (GALERIJA)
Lamborghini Huracan Evo RWD je pred nama (GALERIJA)
0

Lamborghini Huracan Evo RWD je pred nama (GALERIJA)

197
0
Podelite sa prijateljima:

Na Lamborghini Huracan možemo gledati kao poželjniju (i skuplju) verziju Audija R8 V10. Prošle godine je restilizovan kao Huracan Evo, a u 2020. ulazi s opcijom zvanom Huracan Evo RWD.

Reč je zameni za LP580-2, koji je predstavljen 2016. u Ženevi. Sa samo 1.389 kilograma, ovaj „projektil“ sa središnje pozicioniranim V10 motorom obećava 30 odsto više preupravljanja u odnosu na prethodnika, zahvaljujući Performance Traction Control sistemu (P-TCS).

Još jedan razlog zašto je Evo RWD bolji od LP580-2, ubraja se u one „sočne“ detalje. „Vrišteći“, 5,2-litarski V10 isporučuje 610 konja i 560 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Dakle snaga u potpunosti reflektuje onu kod LP610-4. Ove brojke obezbeđuju maksimalnu brzinu od 325 km/h i sprint do „stotke“ za samo 3,3 sekunde, a do 200 km/h za 9,3 sekunde. Zaustavni trag od 100 km/h do „nula“ iznosi 31,9 metara.

Točkovi od 19 cola s Pirelli P Zero gumama dimenzija 245/35 napred i 305/35 nazad, su standardni. Elektromehanički Lamborghinijev Dynamic Steering sistem upravljanja sa servo asistencijom je posebno kalibrisan u skladu s karakterom Eva RWD, a odnos mase po osovinama od 40/60 garantuje pregršt zabave i proklizavanja.

Da se vratimo kontroli prijanjanja. Lamborghini je ostvario 20 odsto bolju trakciju prilikom izlaska iz krivina i 30 odsto uglađeniju intervenciju u poređenju s LP580-2 u Corsa režimu. Čuveno ANIMA dugme na volanu je prilikom startovanja motora u Strada postavci, koja minimizuje proklizavanje točkova.

„Huracan Evo sa zadnjim pogonom stavlja automobil u ruke vozača: vozačko iskustvo se isporučuje od stane hardvera“, rekao je Stefano Domenikali, šef Automobili Lamborghinija. „Ovaj automobil podseća vozača na čisto Lamborghinijevo inženjersko nasleđe: vozač je u centru performansi Huracana Evo RWD, s nefiltriranim odzivom i emocionalnom vozačkom iskustvu.“

Cena? Za početak, ona iznosi 159.443 evra.

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments