1. Home
  2. Vesti
  3. Opel otkrio restilizovani Grandland (GALERIJA)
Opel otkrio restilizovani Grandland (GALERIJA)
17

Opel otkrio restilizovani Grandland (GALERIJA)

1.47K
17
Podelite sa prijateljima:

Opelov SUV prošao je kroz tretman ažuriranja uz osetne izmene. 

Prva promena je u samom nazivu, poput Mokke ranije, i Grandland je ostao bez sufiksa „X“. No, najveća novina svakako je drugačiji anfas. Grandland je preuzeo Opelov prepoznatljivi „Vizor“ stil prednjeg dela, Vizor podrazumeva celinu svetlosne grupe i rešetke, te je prednje deo vozila osveženog Grandlanda drastično drugačiji u odnosu na model pre restilizacije. Ovde vidimo i novi odbojnik na čijim se krajevima nalaze lažni usisnici za vazduh.

Velike izmene odigrale su se i u kabini. Ispred vozača sada su dva displeja, jedan za instrumentalnu tablu, dok drugi služi za kontrolisanje informativno-zabavnog sistema. Panel za instrumente ima dijagonalu od 12 inča, a ekran za upravljanje informativno-zabavnim sistemom 10 cola. Promenjen je i izgled duvaljki za vazduh, koje sada imaju „hromirane“ okvire. Opel posebno navodi ergonomska sedišta u Grandlandu, kao jednu od njegovih najvećih vrlina.

Nemačka marka oplemenila je Grandland i na polju tehnologije. Osim što svetlosne grupe koriste Matrix LED tehnologiju, Opelov kompaktni SUV dobio je tzv. Night Vision odnosno sistem koji smo već videli kod Peugeota 308. Reč je o modernom pomagalu koje se oslanja na infracrvenu kameru montiranu na prednji deo vozila, ona tokom noći šalje sliku na displej i prikazuje sva toplokrva bića koja se nalaze na drumu ili oko njega.

Osim toga, Opel ističe da je Grandland dobio novi, napredniji adaptivni tempomat, koji je sada u stanju potpuno samostalno zaustaviti vozilo i zatim ga pokrenuti. Proizvođač iz Riselshajma navodi i da će Grandland u bogatijim paketima opreme moći da računa i na pregled kamera od 360 stepeni.

Opel nije naveo da li je bilo promena u vezi sa paletom motora, stoga je logično pretpostaviti da će ona ostati ista kao i pre restilizacije. Isporuke osveženog Grandlanda počeće na jesen ove godine.

AutoRepublika 

 

(1469)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Spolja mi je skroz ok.
Malo su preterali sa onim centralnim tabletom, ali, kako je kod nekih, ovo je „mila majka“.
I pored onog teksta od pre dva dana navodnim problemima sa 1,5 BlueHDI (kod neutvrdjenog broja primeraka), mislim da Grandland ima veoma dobru PSA motorizaciju.

TheStig

Dobro izgleda samo što je jedina prihvatljiva motorizacija onaj hibrid od 300 ks koji košta kao starship Enterprise.

moron

Pa, košta Tucson može kao običan hibrid da ti košta kao taj „starship Enterprise.“ (na oglasima na PA prebacuje 45k).
Maltene kao bazni Grandland Plug-in.
Samo pogledaj cene.

J4ZZ3R

Vidi TheStig, tebi sam nadimak kaze da je jedan i jedini TheStig, za nas ostale tu su 1.5 HDI sa 130 ks i 1.2 sa 130ks

TheStig

Druže nisam siguran šta si želio da kažeš. Ali u svakom slučaju dizel od 130 ks i 1.5 l zapremine u suv vozilu. To je za babe.

moron

Znači od HDI 130 je „jači“ onaj dizel od 115 ks iz Tucsona ?

TheStig

Minimum snage za hatchback klasu je 130 ks da je ugodna voznja (da se motor ne pati i da mozes uci u sigurna preticanja). Sve slabije od toga jos pogotovo u tezim vozilima je kriminal što se uopšte prodaje.

moron

Pojam „sigurno preticanje“ je relativan pojam, a bezbednost svih učesnika u saobraćaju prilikom preticanja u bitnome zavisi od vozača, od njegove svesti i o osobinama vozila kojim upravlja. Da daš budali i kola od 300 ks, on neće znato bezbedno da pretiče, na način kako da ne ugrožava sebe i druge. A onaj pametan i svestan i sa „55ks“ neće nikoga ugrožavati prilikom preticanja.

TheStig

Pojam sigurno preticanje označava preticanje gdje ti ne treba mnogo prostora tj vremena da zaobiđeš automobil ili dva ispred sebe budući da je sve više od toga u jednom manevru prekršaj a pošto vecina automobila u saobracaju „prosjek“. Recimo da je taj prosjek 80 do 90 ks na cestama kod nas. Ogranicenja su najcesca 60 do 80 kmh. Znaci ako neko ispred tebe vozi 80 kmh sa automobilom od 90 ks ti ga bez problema lako i brzo mozes prestici sa automobilom od 130 ks. Naravno sto je automobil tezi sa tom snagom da to sigurno preticanje postaje sve manje… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
gavrilo

ako ovaj ispred tebe ide brzinom od 80km/h u recimo astri sa 90 ks a ti recimo u BMW sa 200+ks na putu na kojem je ogranicenje 80km/h zasto bi ga zelio prestici?

TheStig

Jer ti sto voze gdje je ogranicenje 80kmh (magistralni put) misle da je preci 80 kmh jednako prodati dušu đavolu pa voze uglavnom 76 kmh i kad naiđu na kamion koji ide 72 dodatno uspore a nisu svjesni da smiješ na istom putu voziti 90 kmh jer je to dozvoljena tolerancija (kod nas u BiH). U Srbiji je to 5 kmh ukoliko se ne varam. Uglavnom poenta je price da se zbog losih vozaca stvaraju nepotrebne kolone koje stvaraju frustraciju i udese.

Rikošet

Ne bih raspravljao o ukusima i dizajnu, ali enterijer izgleda kao da je sklopljen od dijelova pronađenih na autootpadu, koji radi s Opelovim i PSA automobilima… Nekada kada se omladina „bavila“ mladalačkim tjuningom bilo je recimo nezamislivo ručicu mjenjača iz Peugeota staviti u Golf i slično… Odmah bi te proglasili „tjuning seljakom“… Danas je ta fuzija najnormalnija, a realno je očajna i sugeriše samo jedno – zbog minimiziranja troškova proizvođača i makisimiziranja zarade proizvođača svi naši modeli će bez obzira na ime i brend imati primjera radi istu ručicu mjenjača, tastere, nožne komande i slično… Uprkos tome mi ćemo tvrditi… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
don

Nisi mjerodavan da sudiš o dizajnu 😉
A vidju gm volan i dugmica za klimu! Pljuc! Nova astra imat će istu masku kao i ovo i mokka…. Vidis jedan, vidio is ih sve. Babuška sistem. Pljuc. 40keka ovo sranje a za djuliju je puno 40keka? Grom i pakao

Izmenjeno 2 godine pre od strane don
Rikošet

I nisam, dioptriju sam odredio ali naočale još nisam dobio. Tako da moje komentare po pitanju dizajna baš treba uzeti s rezervom…

A Opel da je na drugom kraju svijeta kao što je bio u odnosu na GM imao bi nekog smisla, ovako u komšiluku PSA grupacije, a već sutra Fiata ovo kloniranje je baš smiješno…

don

Eto, već nas je trojica koji nismo mjerodavni i pokojni Musa kao četvrti, pa ćemo umjesto kvadrata napravit trokut i u njega stavit djetelinu s 4 lista 🤪🍻

Laki

Bravo.

J4ZZ3R

Zato kupis Mazdu ili Hondu i znas da ti je rucica menjaca, volan, a i motor sam svoj i ničiji drugi