1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai zabeležio pad poslovne dobiti od 37,1%
Hyundai zabeležio pad poslovne dobiti od 37,1%
2

Hyundai zabeležio pad poslovne dobiti od 37,1%

385
2
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Motor je obelodanio da je dobit iz poslovanja u prvih šest meseci ove godine za čak 37,1% niža u odnosu na rezultate ostvarene u uporedivom periodu lane. Kao razlog debakla, navodi se snažna korejska valuta, kao i viši troškovi.

Interesantno je da je poslovni profit u padu, uprkos uvećanom obimu realizacije. 

Tokom prvog polugodišta 2018. godine, obim prodaje giganta Hyundai Motor iznosio je 2,24 miliona vozila, što je rast od 4,5% u poređenju sa istim periodom u prethodnoj godini, koji je zaista bio očajan, pa se ovaj porast prodajnih brojki ne može tumačiti previše optimistično. Razlog za rast broja prodatih primeraka se krije u promociji novih krosovera, Santa Fe i Kona.

Prihodi kompanije u prvih šest meseci su iznosili 42,13 milijardi američkih dolara, odnosno za trunku manje u poređenju sa prošlogodišnjim polugodištem. Ovde se kao glavni razlog ističu nepovljni kursevi razmene inostranih valuta, odnosno jaka lokalna valuta. Pored pada dobiti iz poslovanja, i neto dobit (sveukupan rezultat poslovanja iz svih oblasti) je pala za 33,5%.

Iz kompanije najavljuju nastavak rada na jačanju kompetitivnosti na globalnom tržištu kao i na stvaranju osnove za održivi rast, uprkos visokom nivou neizvesnosti koje budućnost donosi.

Hyundai planira da unapredi proizvodni miks tako šte će predstaviti brojne strateške modele, sa fokusom na proširenje proizvodnih i prodajnih kapaciteta za SUV segment. Planirano je i dalje jačanje istraživačkih i razvojnih mogućnosti kompanije, sa ciljem uvođenja u ponudu novih usluga iz oblasti mobilnosti.

Analitičari navode visoku ranjivost Hyundaija na brojne negativne okolnosti u okruženju, uključujući odnose razmene inostranih valuta, nepovoljne globalne trgovinske događaje, kao i oštru konkurenciju na američkom tržištu.

Koliko vam sada deluje relevantnom studija koju je pripremio J.D. Powers, a prema kojoj je Genesis poželjniji u očima kupaca od Porschea? Naše mišljenje smo izneli u Glasu Republike.

(385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mnogo ste negativni 🙂 Ima sajtova koji
o njima dnevno prenesu barem po dve pozitivne vesti 🙂

Zvezdan

To se kaze mnogo ste objektivni :). Nema pozitivnih I negativnih vesti, ima samo izbalansirane, realne i fiktivne, isfabrikovane slike 🙂