1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volkswagena smatra sajmove događajima iz prošlosti
Šef Volkswagena smatra sajmove događajima iz prošlosti
0

Šef Volkswagena smatra sajmove događajima iz prošlosti

166
0
Podelite sa prijateljima:

Australijski magazin Motoring je preneo izjavu prvog čoveka Volkswagen grupe, Herbert Disa u kojoj je naveo da veruje da su tradicionalni saloni automobila “mrtvi”. Razgovor sa njim je obavljen na nedavno održanom Festivalu brzine u Gudvudu. Dis je dodao i da su sajmovi “proizvod šezdesetih godina prošlog veka, da nisu više relevantni, da ne donose ono što je potrebno kupcima niti proizvođačima”.

Imajući u vidu napredak tehnologije i mogućnost da video klip dosegne do miliona korisnika interneta, društvenih mreža i slično, deluje da je Dis potpuno u pravu. Međutim, isto tako deluje da će ovakva kretanja dovesti do još većeg jaza između emocija automobilskih entuzijasta i samih četvorotočkaša, što je trend koji traje pojačanim intenzitetom već neko vreme.

Svedoci smo brojnih otkazivanja proizvođača učešća na salonima automobila, kao i izmeštanja svetskih premijera sa podijuma sajamskih manifestacija na specijalno organizovane događaje, kao i na okupljanja manjeg formata, nalik pomenutom Gudvudu, gde su posetioci u prilici da ostvare bliskiju interakciju sa izloženim modelima.

Još je jedan nepomenuti, ali vrlo značajan momenat koji proizvođače odvraća od učešća na sajmovima. Pogađate, to su visoki troškovi skopčani sa organizacijom i prisustvom kompanija na velikim događajima. Procena je da je trošak učešća na ovakvom događaju, u punom formatu, oko million dolara. To je zaista impozantna suma, ali zvuči prilično realno odmerena. Tu su uračunati troškovi dopremanja vozila, kadrovi angažovani na pripremama i tokom trajanja izložbe, troškovi postavke i naravno nezaobilazni i nemali troškovi prema samim organizatorima salona automobila.

Ipak, nije za očekivati da sajmovi potpuno nestanu sa kalendara automobilskih događaja, već je realnije da se smanji njihov broj tokom godine, uglavnom na one najznačajnije i one sa najdužom tradicijom.

Veliku pažnju javnosti je privuklo otkazivanje ućešća svih nemačkih premijum proizvođača na januarskom Salonu automobila u Detroitu. To je i dovelo do toga da organizatori odluče da se ova manifestacija u budućnosti održava u junu.

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments