1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota planira tri nova sportska modela
Toyota planira tri nova sportska modela
0

Toyota planira tri nova sportska modela

134
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota konačno završava razvoj nove generacije Supre, ali to nije sve što Japanci spremaju kada se govori o sportskim automobilima. 

Kako navode američki stručni mediji, predsednik Toyote, Akio Tojoda, želi još dva sportska modela koji bi činili novo sportsko trojstvo ove kompanije. Prema informacijama Amerikanaca, Toyota planira da jedan od ta dva nadolazeća automobila bude plasiran kao jeftinija, pristupačnija verzija Supre.

Toyota već neko vreme ispituje teren povodom sportskih modela. Pre tri godine predstavili su koncept S-FR koji je bio zamišljen kao četvorosed, a Akio Tojoda tada je tvrdio da je taj model „idealna prilika da se nova generacija zaljubi u sportsku vožnju“.

Nova Supra razvijana je zajednički sa BMW-om, te su ovaj automobil i bavarski Z4 pobratimi. Mada je BMW uveliko zakazao datum premijere nove iteracije Z4, Toyota je na Goodwood festivalu predstavila još uvek prototip Supre. Ovakav potez navukao je izvesnu dozu razočaranja kod stručne javnosti, s obzirom na to da je razvoj oba modela počeo u isto vreme, a bavarska marka mnogo ranije predstavlja svoj adut.

Još uvek nema konkretnih informacija kada bi premijera Supre mogla da se odigra.

 

 

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments