1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Odbor FCA odlučuje o Markionevom nasledniku
Odbor FCA odlučuje o Markionevom nasledniku
0

Odbor FCA odlučuje o Markionevom nasledniku

185
0
Podelite sa prijateljima:

Direktori Fiat Chrysler Automobilesa će se sastati danas da bi prodiskutovali o planovima povodom naslednika Serđa Markionea, koji je na bolovanju.

Markioneov naslednik na poziciji predsednika CEO-a Ferrarija će biti proglašen tokom odvojenog sastanka odbora proizvođača supersportskih automobila. Luis Keri Kamiljeri, član Ferrarijevog odbora i bivši predsednik Philip Morris Internationala, biće šef Ferrarija, kažu neimenovani izvori. Novi predsednik će biti Džon Elkan, vlasnik kontrolnog paketa akcija Ferrarija i FCA, dojavio je drugi insajder.

Sastanci su usledili nakon što je Markone podrvgnut operaciji, od koje se trenutno oporavlja. On se svakako pripremao za redovno penzionisanje koje je bilo zakazano za početak sledeće godine. Markioneu je operisano desno rame i potreban mu je kraći period oporavka.

Preuranjen odlazak harizmatičnog šefa italo-američke kompanije bi mogao da bude snažan udarac Fiat-Chrysleru. Markione je spasio Fiat od potencijalnog kraha sredinom 2000-ih, a kasnije je pripojio Chrysler, koji ne bi dobio podršku američkih vlasti povodom bankrota 2009., da nije bilo umešanosti italijanskog partnera.

Generalni direktor finansija, Ričard Palmer, smatra se glavnim kandidatom za mesto CEO-a.

Portparolka FCA je odbila da komentariše bilo šta u vezi sa sastankom odbora FCA, baš kao i portparol Ferrarija, Stefano Lai.

Fiat Chrysler je negirao izveštaj koji je objavljen na Lettera43.it.

 

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments