1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renault-Nissan povećava planove u periodu do 2022. uz nove električne modele
Renault-Nissan povećava planove u periodu do 2022. uz nove električne modele
0

Renault-Nissan povećava planove u periodu do 2022. uz nove električne modele

182
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je podigao plan prodaje i profita u srednjeročnom smislu, što je deo strategije da se zadrži visoka pozicija u segmentu automobila pogonjenih baterijama, kao i da se drži korak sa rivalima u razvoju tehnologije autonomne vožnje.

Francuska marka će povećati cilj godišnje dobiti zaključno sa 2022., na više od prethodno planiranih 70 milijardi evra, dok će marža iz poslovanja nadmašiti raniju prognozu od 7 odsto. Sa investicijama od 18 milijardi evra, kompanija će lansirati 8 čisto električnih i 12 hibridnih modela tokom navedenog perioda i razviće 15 vozila koja će posedovati neki vid autonomne vožnje.

„Mi nameravamo da ostanemo vodeći snabdevač na tržištu kada su električna vozila u pitanju“, rekao je Karlos Gon, šef kompanije.

Strategija partnerstva

Renault gradi strategiju zajedno sa Nissanom i Mitsubishijem, koja je objavljena pre tri nedelje. Plan je lansiranje 12 čisto električnih modela do 2022., kao i jedan potpuno automatizovan automobil.

Kao što je poznato, Renault i Nissan Motor su dugogodišnji partneri, a sada su pod pritiskom da odbrane prednost u segmentu električnih automobila, jer Tesla nastupa sa jeftinijim Modelom 3, dok Volkswagen grupa planira ulaganje od 20 milijardi evra u električne automobile za „široke narodne mase“. Mada Renault-Nissan alijansa prodaje najviše automobila pogonjenih baterijama za sada, prednost se smanjila.

Renault je postavio finansijske ciljeve do 2022. u februaru. Inicijalni cilj što se profita tiče je porastao zahvaljujući skoku od više od 37 odsto prošle godine, kada je marža iz poslovanja bila 6,4 odsto. Prošle nedelje, analitičar iz Citigroupa, Majk  Tindel, nazvao je ove ciljeve „opreznim“.

Emisija u prvom planu

Transfer automobilske industrije ka vozilima pogonjenim baterijama je izazvan sve strožijim ekološkim regulativama, posebno nakon „dizelgejta“. Sve dolazi iz političkih krugova koji se navodno trude da „smanje zagađenje“ tako što će ukinuti motore s unutrašnjim sagorevanjem. Dok Nissan i Renault zajednički vode u segmentu vozila pogonjenih baterijama sa Leafom i Zoe, kupci se još uvek ne odlučuju u značajnom broju za električna vozila, prvenstveno zbog ograničene autonomije, vremena punjenja i visokih cena.

Renault cilja prodaju od 5 miliona vozila godišnje do 2022., što je 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Plan se zasniva na udvostručenju prodaje van Evrope, što prvenstveno uključuje kinesko, rusko, brazilsko, indijsko i iransko tržište.

„Ovaj novi plan će osloboditi naš pun potencijal u smislu inovacija i rasta u industriji koja se ubrzano menja“, rekao je Gon.

 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments