1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac potvrdio saradnju sa markom Cupra (Video)
Rimac potvrdio saradnju sa markom Cupra (Video)
0

Rimac potvrdio saradnju sa markom Cupra (Video)

323
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljena u martu ove godine, nova marka koja posluje u sastavu kompanije Seat, Cupra je zamišljena kao reprezent izrazito sportskih atributa. Cupra i divizija u sastavu marke koja je zadužena za trke, imaju deklarisanu ambiciju da ostave tako dubok trag u motosportu, da bi praktično moglo da se kaže da je zahvaljujući njoj, taj sport ponovo izmišljen.

Sa temeljnim znanjima iz oblasti performantnih električnih vozila, kojima evidentno raspolaže kompanija Rimac automobili, poptuno je prirodno novouspostavljeno partnerstvo ove dve kompanije, koje bi trebalo da ishoduje kreacijom prvog čisto električnog trkačkog “turing” automobila.

Cupra e-Racer je čisto električni trkački automobile zasnovan na bezninskoj verziji modela Cup Racer. Vozilo isporučuje impresivne performanse koje prevazilaze ono što nudi konvencionalni trkački model. Cupra e-Racer je čistokrvni sportski automobil koji poseduje snagu od 300 kW (402 ks), uz mogućnost kratkoročne isporuke od čak 500 kW (680 ks).

Automobil poseduje samo jedan stepen prenosa, tehnologiju vektorisanja obrtnog mementa, kao i pogon na točkove zadnje osovine. Maksimalna brzina električne “zujalice” iznosi 270 km/h, uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za  samo 3,2 sekunde, a od 0 do 200 km/h za neverovatne 8,2 sekunde.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor kompanije Rimac Automobili je povodom ovog partnerstva izjavio sledeće: “Naša priča je započela sa trkama i uvek smo osećali snažnu povezanost sa svetom motosporta. Naš cilj koji po značaju prevazilazi ostale jeste da dokažemo da električni automobili budućnosti jesu brzi, zabavni i uzbudljivi. Prilika koja se ukazala saradnjom sa markom Cupra, na razvoju modela e-Racer i uvođenje potpuno nove E TCR kategorije u trkama električnih vozila je velika odgovornost za nas.

“Ovaj uzbudljivi projekat u našem portfoliju će nas staviti na iskušenje da ispunimo visoka očekivanja u pogledu performansi i bezbednosti, što će nas primorati da iz sebe izvučumo ono najbolje što imamo, u smislu tehničkih sposobnosti.”

Cupra i Rimac su, za test vožnju e-Racera izabrali stazu u Zagrebu. Predmet interesovanja su bili kompatibilnost baterijske jedinice sa ostalim sklopovima vozila, po prvi put.

Ovo partnerstvo, potvrđuje status kompanije Rimac u oblasti tehnoloških rešenja za EV, koje je u mogućnosti da ponudi globalnim proizvođačima automobila. Pored Cupre, Rimac sarađuje u oblasti elektrifikacije i sa sledećim kompanijama: Porsche, Aston Martin, Renault, Koenigsegg i mnogim drugim.

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments