1. Home
  2. Vesti
  3. VW grupa negira namere vezane za prodaju Lamborghinija
VW grupa negira namere vezane za prodaju Lamborghinija
0

VW grupa negira namere vezane za prodaju Lamborghinija

117
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa je saopštila da nema planova vezanih za prodaju niti inicijalnu javnu ponudu Lamborghinija. Ovaj demanti dolazi nakon što je Blumberg izvestio da nemački konglomerat razmatra mogućnost da se oslobodi italijanskog proizvođača supersportskih automobila.

Navodno, razlog je bio taj da bi se fokus premestio na buduću ekspanziju Volkswagena, Porschea i Audija.

Nemački Süddeutsche Zeitung je takođe izvestio o mogućoj prodaji ili stavljanju na berzu Lamborghinija, bez navođenja izvora informacija.

Portparol Volkswagen grupe je to demantovao.

Šef nemačkog koncerna, Herbert Dis, u martu je izjavio da je kompanija u fazi revidiranja portfolija, uključujući Ducati i Bentley, kao i u procesu razmatranja da li da se liši nekih sekundarnih poslovanja.

Prošlog meseca, on je rekao da grupa radi na oslobađanju resursa radi masovne proizvodnje električnih automobila.

Volksvagen se agresivno širio pod vođstvom Ferdinanda Piha, koji je bio generalni direktor i predsednik između 1993. i 2015., kada su pripojeni Bentley, Bugatti i Lamborghini u jednoj godini.

Lamborghinijeva ekspanzija s ekskluzivnog proizvođača superautomobila i ulazak u SUV vode s Urusom, verovatno je doprinela povećanju vrednosti kompanije na 11 milijardi dolara, čineći je validnim kandidatom za inicijalnu javnu ponudu, procenili su u avgustu analitičari iz Bloomberg Intelligencea.

Investitori već odavno pozivaju Volkswagen da se oslobodi imovine čija je vrednost kompromitovana u okviru glomazne strukture, koja uključuje sve, od italijanskih egzotičnih automobila (Lamborghini), preko premijum motocikala (Ducati), pa do proizvođača teških kamiona, MAN i Scania.

Ferrari, koji se odvojio od Fiat Chryslera, sada je vredan oko 30 milijardi dolara, dok su moćni VW-ovi sindikati u Nemačkoj stali na put (za sada) takvim idejama.

Dis cilja da ostvari tržišnu vrednost VW grupe od 200 milijardi evra, sa sadšnje 81 milijarde, da bi na distanci držao stare i nove rivale iz tehnološke industrije.

AutoRepublika

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments