1. Home
  2. Vesti
  3. Fenomen Honde Civic – Broj 1 na američkom tržištu
Fenomen Honde Civic – Broj 1 na američkom tržištu
3

Fenomen Honde Civic – Broj 1 na američkom tržištu

487
3
Podelite sa prijateljima:

Kako se ove godine, popularni hedžbek desete generacije približava sredini svog životnog ciklusa, za koji se veruje da će trajati između pet i šest godina, tako Civic dobija nestvarno ubrzanje. O popularnosti i obimu prodaje pričamo.

Civic je po prodajnim brojkama u SAD prestigao veoma popularni bratski model iz višeg segmenta, Accord. I ne samo to, Honda Civic je, prema majskim statistikama, postala najprodavaniji putnički automobil (ne računajući krosover segment) u Americi.

Da bi to postigao, Civic je morao da po prodaji prevaziđe i tek lansirani model Toyota Camry, koji u novoj generaciji izgleda drastično bolje od modela koji je nasledio. Razlika u korist Civica iznosi skoro 5.000 prodatih primeraka. Ako se pogledaju cifre za prvih pet meseci 2018. godine, Civic je prodat u 150.580 primeraka spram 144.897 plasiranih komada Toyote Camry.

Brojke koje smo vam predstavili je obelodanila američka divizije Honde, a više o ovome sutra.

 

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
lazar bojanic

povoljna ali ne najjeftinija , pouzdana i sa dobrim performansama ….nije ni čudo !

vozio sedan 2,0 EX CVT skoro dve godine i nemam zamerke

мали пират

Колико има сличности тај модел са оним који се продаје у Европи?
Чини ми се да нема исти мотор, ни мењач, ни пакет опреме….

moron

Šta ti je japanski „đubar“ 🙂
Bravo Honda !!!