1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Audi R8 otići u penziju?!
Da li će Audi R8 otići u penziju?!
1

Da li će Audi R8 otići u penziju?!

280
1
Podelite sa prijateljima:

Najverovatnije hoće. 

U poslednjih nekoliko meseci u stranim, pre svega nemačkim, medijima kolaju glasine o budućnosti Audijevog superautomobila. Može se reći da kada se pojavila prva generacija R8 donela je Audiju upravo ono što mu je tada bilo potrebno – prestiž, jer superautomobili za to i služe, da budu kruna ponude jednog proizvođača.

Audi je nedavno saopštio da će TT sa SUS motorom otići u penziju. Da li će dobiti naslednika sa pogonom „na struju“ ostaje da se vidi, ali je izvesno da će isti recept biti primenjen na model R8.

Međutim, veruje se da V10 agregat još uvek nije rekao svoju poslednju reč. Očekuje se da će Audi pre nego što pošalje svoj superautomobil u istoriju plasirati još jednu varijantu koja bi trebalo da predstavlja R8 LMS GT3 za legalnu upotrebnu na javnim putevima.

Dakle, nemačka marka želi da plasira jednu ekstremnu varijantu modela R8 kako bi podigli i nivo prodaje, ali i oprostili se od svog dugogodišnjeg kralja na odgovarajući način. Ukoliko bude bilo naslednika, on će verovatno doći kao potpuno električni automobil s obzirom na to da čitava VW grupacija hita ka elektrifikaciji.

Sa odlaskom R8 postavlja se pitanje šta će se dogoditi sa Lamborghinijevim Huracanom, jer su ova dva automobila zajednički razvijani. Ako ode R8 da li će i Huracan krenuti njegovim stopama? Ostaje nam da čekamo.

AutoRepublika 

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

evo dokaza da lambo, a sigurno i bentley idu na tezgu, odnosno u korpu verovatno geely-a