1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayenne E-Hybrid (2018.) predstavljen
Porsche Cayenne E-Hybrid (2018.) predstavljen
0

Porsche Cayenne E-Hybrid (2018.) predstavljen

208
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je proširio svoju Cayenne gamu, dodajući ponudi E-Hybrid verziju. Ovaj Cayenne pokreće pogonski sklop koji čine V6 agregat, zapremine tri litre (250 kW), a koji radi u tandemu sa elektromotorom (100 kW). Ukupna snaga ovog dvojca iznosi 340 kW uz 700 Nm obrtnog momenta, raspoloživog odmah iznad obrtaja na ler gasu.

Kontrolni modul hibridnog pogonskog sklopa je revidiran za aktuelnu modelnu godinu, pa proizvođač tvrdi da reaguje brže nego ikada. Još važnije, u potpunoj je harmoniji sa osmostepenom automatskom transmisijom koja je jedinstvena za celu gamu modela Cayenne.

Maksimalni obrtni momenat na veoma niskom broju obrtaja omogućava ovom krosoveru sprint do stotke za pet sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 253 km/h. Porsche navodi podatak o autonomiji od 44 kilometara u čisto električnom modu, uz maksimalnu brzinu kretanja od 135 km/h u tom režimu. Ove podatke treba primiti sa rezervom, s obzirom na to da se nemački proizvođač poziva na zastarele NEDC standarde.

U poređenju sa prethodnom generacijom modela Cayenne E-Hybrid, novitet krasi veće baterijsko pakovanje – 14,1 kWh. Nalazi se ispod poda prtljažnika i poseduje hlađenje putem tečnosti. Vreme punjenja baterije je deklarisano na 7,8 časova na mreži koju karakterišu parametri: 10A, 230V. Kupci koji doplate za opcioni punjač od 7,2 kW sa konekcijom 230V, 32A, vreme punjenja baterije mogu da skrate na 2,3 sata.

Snaga se na put prenosi putem sistema pogona na sve točkove koji je u stanju da preusmerava pogonsku silu sa jedne na drugu osovinu putem elektronski kontrolisanog sistema. Adaptivno oslanjanje je standard u celoj gami, sistem za dinamičku kontrolu šasije – PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control) je stavka sa liste dodatne opreme. Kuka za vuču je takođe na listi opcionala. Cayenne je u stanju da povuče prikolicu koja je teška do 3,5 tona.

Po prvi put za ovu marku, očitavanje bitnih informacija na vetrobranskom staklu je dostupno na novitetu iz Porschea. Od dodatne opreme, vredi izdvojiti i ogromne točkove od lake legure (22 inča), InnoDrive paket koji uključuje adaptivni tempomat, sedišta sa funkcijom masaže, kao i grejanje vetrobranskog stakla.

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments