1. Home
  2. Vesti
  3. Renault želi da u 2021. godini udvostruči broj isporučenih elektrifikovanih automobila
Renault želi da u 2021. godini udvostruči broj isporučenih elektrifikovanih automobila
1

Renault želi da u 2021. godini udvostruči broj isporučenih elektrifikovanih automobila

188
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka ima veliki apetit u sferi elektrifikovanih vozila. 

Kako javlja Reuters koji je informacije dobio iz neimenovanih izvora bliskih Renaultu, želja je da ove godine do vlasnika stigne više od 350.000 alternativnih vozila iz Renault grupe. I to samo u Evropi.

Renault želi da 150.000 jedinica otpadne na isporuke električnih automobila, dok bi oko 200.000 trebalo da budu hibridi, što klasični što oni sa mogućnošću punjenja baterije sa spoljašnjim izvorom energije. Mada brojka od 350.000 četvorotočkaša sama po sebi izgleda poprilično ambiciozno, realnost je da Renault bez velikih problema može lako dostići zadati cilj.

Ne treba smetnuti sa uma da je Zoe prošle godine bio najprodavaniji EV na Starom kontinentu sa gotovo 100.000 registracija, a očekuje se da se odličan plasman tog proizvoda nastavi i u 2021. godini. S tim da je Zoe dobio pojačanje u vidu električnog izdanja Twinga, ali se od Dacijinog EV noviteta očekuje daleko više.

Renault će do kraja godine predstaviti i električno izdanje Meganea koje će snažno koketirati sa SUV segmentom, i viđeno je kao direktni rival za Volkswagenov ID.3. Uz to, Francuzi imaju i lepo popunjen portfolio kada je reč o hibridima. Hibridna izdanja poseduju modeli Clio, Captur i Megane.

Novi šef Renaulta, Luka de Meo, traži da se ubrzaju radovi na elektrifikaciji, ali uz dužnu pažnju kako se ne bi donosile ishitrene odluke. Želja je da električni automobili imaju udeo u prodaji od Renaulta na godišnjem nivou od 30%, dok bi hibridi trebalo da budu na 35%.

AutoRepublika 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Ovaj sa slike mi nesto poznat…