1. Home
  2. Vesti
  3. Prve informacije o obnovljenom krosoveru zvanom Hyundai Venue
Prve informacije o obnovljenom krosoveru zvanom Hyundai Venue
3

Prve informacije o obnovljenom krosoveru zvanom Hyundai Venue

188
3
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Venue je prepoznatljiv kao najmanji SUV u gami mamutske kompanije. Debitovao je 2019. godine, a tada smo videli azijsku i američku verziju koje su se, između ostalog razlikovale i po par centimetara u dužini, pri čemu je indijska modifikacija usled poreskih preferencijala ponudila 3.995 milimetara po dužini, dok je američka posedovala 4.04o mm. Sada je baš u Inidiji po prvi put prikazan restilizovani Venue, a to nije slučajno jer će novajlija premijeru u novom ruhu imati tamo, u kasnijem delu juna.

Shodno tome, sada se moramo zadovoljiti samo mrvicama, pa vidimo svega par fotografija i osnovano baratamo sa svega nekoliko nepotpunih informacija.

Hyundai Venue je dobio nove odbojnike, masku hladnjaka, a nove su i prednje svetlosne grupacije, ali se njuška propetog mališana promenila na neprincipijelnim osnovama. Zato je zadnjica vozila stigla u potpuno novom pakovanju, pa su zadnje svetlosne grupacije izvedene u LED tehnologiji dobile dodatne sekcije smeštene na poklopcu prtljažnika, baš kao i traku koja je povezala štop svetla u jednu celinu razasutu celom širinom krosovera.

Pride, branik iza vozača je dobio potpuno novi masivan umetak u crnoj boji. Moramo reći da je već najavljena i verzija koja će ponuditi iluziju nekakvih imaginarnih, zapravo samo vizuelnih sportskih atributa. Radi se uglavnom o karoserijskim dodacima tog tipa.

Najviše upadljiva promena koja je „napala“ putničku kabinu tiče se uvođenja nove digitalne instrumentacije umesto klasične s kazaljkama. Veličina ekrana multimedijalnog sistema je ostala na istom nivou od osam inča po dijagonali, ali je sama sprvica drugačija i nudi napredne funkcije bežičnog podešavanja i povezivanja s mobilnim telefonom i upravljanje putem glasovnih instrukcija.

I ovde, kao i kod ostalih aduta Hyundaija i Kije, imamo poništavače neželjenih tonova, a konstruktor se pobrinuo da kupcima omogući i dvofazno prilagođavanje nagiba naslona sedišta u zadnjem redu.

Paleta motora će ostati u istom sastavu. Dakle, imamo posla s atmosferskim benzincem raspoznatljivom po odrednici: 1.2 MPi sa 83 konjske snage i turbodizelom 1.5 CRDi sa 100 ovde razigranih „konjića“. Ova dva pogonska sklopa imaju saradnju samo s ručnim menjačem, pa je zato korejski džin ponudio i verziju 1.0 T-GDi. Kao što zaključujete iz pročitanog, to je turbobenzinski motor sa 120 konjskih snaga i manuelnim menjačem iMT, a koji je poznat po tome što izostavlja papučicu kvačila, pa se može nazvati i „preselektivnim robotizovanim“ menjačem.

U prošlosti nismo imali priliku da izveštavamo o kombinaciji dizela i „automatika“ kod ovog Hyundaija, iako je blizanac vazalnog brenda, model Kia Sonet već poduže unazad raspolagala ovakvim tandemom. Pogonski točkovi su jedino oni napred, ali sada je dostupan i izbor između nekoliko vozačkih režima: Normal, Eco i Sport. Biraju se putem pritiska tastera smeštenog na središnjem tunelu.

Osveženi Hyundai Venue će biti u potpunosti demistifikovan 16. juna u Indiji, što smo i naznačili u ranijem delu izveštaja. Treba zaključiti rečima da će se na ostalim tržištima pojaviti lokalizovane modifikacije.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nije lose! Pravi mali gradski crossover koji zahvaljujuci visokoj karoseriji pruza dobar komfor za cetiri odrasla putnika. Pronasao sam cenu – za maksimalno opremljenu varijantu „Denim“ Hyundai trazi u EU oko 25.000 evra. Na donjoj slici je enterijer. Vidi sajt https://h-h-auto.de/hyundai-venue-2022/

comment image

moron

On je kod nas od pojavljivanja dostupan samo sa starim 1,6 MPI

https://www.hyundai.rs/upload/document/cenovnik_venue.pdf

Matija

17.500 – 20.000 – dobra cena!