1. Home
  2. Vesti
  3. Rimac C_Two već rasprodat!
Rimac C_Two već rasprodat!
0

Rimac C_Two već rasprodat!

557
0
Podelite sa prijateljima:

Hrvatska kompanija Rimac potvrdila je da je samo tri nedelje nakon ženevske premijere rasprodala model C_Two. 

Predstavnik Rimca je na Salonu automobila u Njujorku tamošnjim medijima potvrdio da je kompletna planirana serija uveliko rasprodata. Rimac će napraviti 150 primeraka ovog modela, a početna cena iznosi 1,7 miliona evra. Kako to obično biva sa ovakvim tipom automobila, nijedan od kupaca se nije ograničio na standardnu verziju, već se svi odlučuju za dodavanje papreno skupe dodatne opreme. Prema rečima Rimčevog PR odeljenja, kupci u proseku uzimaju i oko pola miliona evra dodatne opreme.

C_Two predstavlja veliki iskorak u odnosu na prvi model ove kompanije Concept One, pogotovo što se tiče proizvodnje, s obzirom na to da je Rimac proizveo svega osam primeraka prvog modela.

Hrvatski proizvođač je potvrdio da serijska proizvodnja još uvek nije u toku, ali da će početi do kraja tekuće godine.

Podsetimo, C_Two raspolaže sa 1.914 konjskih snaga i 2300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pomenutom modelu do 100 km/h treba 1,97 sekundi, dok će za 11,8 sekundi stići do 300 km/h! Maksimalna brzina iznosi 412 km/h. Uz to, Rimac C_Two ima autonomiju po punjenju od 650 km, na osnovu NEDC merenja. Na brzom punjaču od 250 kW, ovaj automobil napuniće bateriju do 80% za manje od pola sata.

(557)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments