1. Home
  2. Sajmovi
  3. BG Car Show 2018
  4. Najkontroverznije dizajnirani automobili sa BG Car Show
Najkontroverznije dizajnirani automobili sa BG Car Show

Najkontroverznije dizajnirani automobili sa BG Car Show

2.36K
0
Podelite sa prijateljima:

Ovogodišnje izdanje najveće automobilske manifestacije u našoj zemlji. Utisci su pomešani, no slobodno se mož ereći da je više onih negativnih nego pozitivnih. Manjak premijera, nedostatak medijskog dana, kao i slaba uopštena ponuda na sajmu ostavili su gorak ukus u ustima stručne javnosti.

Ipak, posetioci su mogli da vide nekoliko veoma interesantnih premijera koje smo, istinu govoreći mogli nabrojati na prste, ali na BG Car Show bilo je modela sa veoma kontroverznim dizajnom. Izgled ovih vozila ne ostavlja ravnodušnim.

Napominjemo da su predstavljeni automobili poređani nasumično.

1. Suzuki Baleno

Čini se da su dizajneri ovog modela imali nameru da se automobil dopadne svima, ali ne ide to baš uvek kako treba. Na prvu loptu reklo bi se da se Baleno izdvaja izgledom od ostalih pripadnika ovog segmenta.

2. Nissan Juke

Nissan Juke nije jedan od najkontroverznijih dizajnerskih ostvarenja samo na BG Car Show već i na svetu. Japanska marka je pre više od deceniju prva „namirisala“ SUV trend. Svoj globalni uspeh postigli su zahvaljujući automobilima iz ovog segmenta, a do pojave Jukea slabo se razmatrala niša SUV modela manjih gabarita. No, Juke je doneo i nesvakidašnji dizajn, koji mu je uz odličnu paletu motora i dan danas najveći adut u prodaji.

Nissan Juke

3. SSangYong XLV

SsangYong je južnokorejski proizvođač specijalizovan za SUV modele. Automobil oznake XLV odaje utisak glomaznog, nezgrapnog i dosadnog vozila.

4. Honda Civic Type R

Dizajn japanskih automobila često ume biti na ivici kontroverznog, pre svega zbog različitog shvatanja estetike na Dalekom istoku i ostatku sveta. Hondu Civic u standardnoj varijanti smo imali na višednevnom testu, i možemo reći da nas je svim osobinama potpuno fascinirala i jedan je od najbolje ocenjenih modela na testovima AutoRepublike do sada. Ipak, dizajn je i dalje stvar polemike.

5. Jeep Renegade

Kockasta forma nasleđena od Wranglera nije dovoljna da nas ubedi u atraktivnost ovog modela. Renegade svakako ima brojne vrline, ali prema našem mišljenju, dizajn je mogao i morao biti inovativniji.

6. Citroen C4 Cactus

C4 Cactus je jedan od retkih automobila današnjice koji je prešao dug put od SUV-a do klasičnog hedžbeka. Ipak, tokom tog putešestvija dovukao je sa sobom krosoversku DNK, te je rezultat kontroverzan dizajn, koji će kupca ili primamiti ili potpuno odbiti.

7. Range Rover Evoque Cabrio

Diverzifikacija SUV segmenta je uveliko u toku, ali kabrio varijanta ovakvog modela, pa kome to treba? Očigledno da postoji zainteresovanost za ovakav tip vozila, te je Range Rover plasirao Evoque Cabrio. Bilo kako bilo, dizajn je svakako nesvakidašnji. Kompletan test možete pročitati ovde. 

8. Hyundai Kona

Još jedan krosover neobičnog izgleda. Stručnjaci kažu da je mlada populacija ciljna grupa svih SUV modela B i C segmenta, te nije čudan ni avangardni dizajn ovog modela. Poučeni pozitivnim iskustvima Citroena i Nissana sa ovakvim izgledom, Hyundai želi svoj deo „omladinskog kolača“.

AutoRepublika 

(2358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments