1. Home
  2. Vesti
  3. AMG neće razvijati SUV mimo Mercedesa
AMG neće razvijati SUV mimo Mercedesa
0

AMG neće razvijati SUV mimo Mercedesa

196
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG podbrend slavnog proizvođača, nema planove razvoja svog supesportskog krosovera, navodeći da bi na taj način izazvali kanibalizaciju unutar Mercedes-Benz game.

Oduvek rastuća performantna divizija Mercedesa, ove nedelje je lansirala AMG GT sa četvoro vrata, šireći time prvi put svoju ponudu i na porodične modele. Logično pitanje koje sledi bi bilo: šta je sledeće?

Šef performantnog odeljenja, Tobjias Mers, izjavio je da razvoj SUV modela ne bi dobio odobrenje od strane rukovodstva kompanije, barem ne u dogledno vreme.

Prema Mersu, odluka za proširenje game modelom AMG GT nije doneta iz puke želje za rastom, već kako bi se odgovorilo na specifične potrebe tržišta. “Taj automobil nam je nedostajao u ponudi” naveo je Mers.“Shvatili smo da gubimo klijente zato što nemamo ništa slično u gami.”

“Kupci koji su posedovali C ili E 63, pa nakon toga poželeli da zamene automobile za performantniji, nisu mogli da izaberu ništa iz naše game. Stoga su nam okrenuli leđa i masovno kupovali konkurentski Porsche Panamera.”

Mercedes AMG GT

Ali kada pričamo o SUV segmentu, imamo širok izbor modela sa Mercedes oznakama, a dostupne su AMG varijante istih,” kaže Mers.

Uvek moramo da uzmemo u obzir činjenicu da smo podbrend, odnosno da smo deo šire poslovne grupacije. Ukoliko bi lansirali neki AMG model, nezavisno od Mercedesa, želeli bismo da taj automobil ima što više kupaca, a to bi dovelo do gušenja ponude osnovne marke. Dakle, razmatrajući celokupan poslovni smisao ovakvog poteza, shvatili smo da nije dobra ideja.”

Drugim rečima, odluka o razvoju sopstvenog krosover AMG modela, dovela bi do ugrožavanja prodaje Mercedes-AMG SUV derivata, čak i kada bi naš model imao četvoro vrata.

“Znam da je proizvodnja performantnih modela takva da budi apetit za još i još. Ali već smo opterećeni i u stalnom rastu smo … nemamo ništa u razvoju što bi sakrili,” dodao je on, uz opasku da će sledeći GLE biti znatno dinamičniji od aktuelnog.

Mercedes-AMG vrši modifikacije skoro svakog modela iz Mercedes-Benz game, počev od A klase pa sve do the G klase. Ukupno će biti osam modela sa AMG oznakama. Model koji izvesno neće proći AMG tretman, svakako je B klasa.

Znači, pored AMG35, -43, -45, -53 i -63 familije modela, uz posvećenost hiperautomobilu Project One, kao i GT paleti, Mers i njegov tim su očito preopterećeni, a kada se na to doda i odsustvo poslovne logike, sigurno je da uskoro nećemo videti zaseban AMG SUV model.

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments