1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Novi Hyundai Santa Fe u Ženevi
Novi Hyundai Santa Fe u Ženevi
0

Novi Hyundai Santa Fe u Ženevi

226
0
Podelite sa prijateljima:

Prikazana je nova, četvrta generacija južnokorejskog SUV-a. 

Prethodni Santa Fe je model koji se dobro prodavao na Starom kontinentu, te Hyundai želi iskoristiti uspeh odlazećeg modela kao temelj za novu generaciju. Novi Santa Fe je preuzeo neke od vizuelnih odlika manjeg modela Kona, u cilju da se dopadne i nešto mlađim kupcima.

Što se tiče eksterijera najveće novine su dvodelna prednja svetlosna grupa, osmougaona maska hladnjaka. Zarad atraktivnijeg izgleda tu je prednji branik sa integrisanim pločama, kao i veliki lukovi iznad točkova. Pozadi je postavljena potpuno nova svetlosna grupacija, kao i mali, krovni spojler.

Novi Santa Fe je dugačak 4.770 i širok 1.890 milimetara, što je znatno više od odlazećeg modela. Veće dimenzije posebno su se osetile u enterijeru, pogotovo na zadnjoj klupi.

Santa Fe sada koristi H-TRAC sistem, odnosno novi Hyundaijev elektronski sistem za pogon na sva četiri točka. Jedna od vrlina ovog sistema je vektoring obrtnog momenta, te će novi Santa Fe biti terenski najsposobniji Hyundai do sada. Što se tiče tehnologije kao standardna oprema dolaze autonomna kočnica (AEB), sistem za održavanje automobila u jednoj traci, kao i upozorenje za napuštanje trake.

U ponudi će biti četiri motora. Dve dizel pogonske jedinice i dva benzinska agregata. Benzinski GDI agregat zapremine 2,4 litra (185 ks), kao i dvolitarski turbo motor sa oko 232 ks. Boje dizela brani jedinica od 2,2 litra koja razvija 200 konjskih snaga, kao i ona koja ima zapreminu od dva litra. Motori će biti upareni sa modifikovanim, interno razvijenim osmostepenim automatskim menjačem.

Kompletnu prezentaciju možete pročitati ovde.

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments