1. Home
  2. Vesti
  3. Jedan premijum brend je potpuno bezbrižan kada se govori o flotnoj emisiji gasova
Jedan premijum brend je potpuno bezbrižan kada se govori o flotnoj emisiji gasova
0

Jedan premijum brend je potpuno bezbrižan kada se govori o flotnoj emisiji gasova

412
0
Podelite sa prijateljima:

Čisto da naglasimo, ne govorimo o nekom od nemačkih “feudalnih” proizvođača, ovde je reč o brendu iz Francuske.

DS je vrlo mlada marka, i pred njom su veliki izazovi. Stvaranje Stellantisa u koji su ušli PSA i FCA dovelo je do ozbiljnih promena, a jedna od novina biće stvaranje premijum grupacije koju će činiti tri proizvođača: Lancia, Alfa Romeo i DS. Ova trojka trebalo da bi u budućnosti koristi iste platforme, čime će se ostvariti značajne uštede.

No, vratimo se malo više od godinu dana unazad. Na početku 2020. godine, pre nego što je pandemija korona virusa protresla temelje modernog globalističkog sveta, glavna briga automobilske industrije u Evropi bila je kako ispoštovati flotne emisione norme, odnosno održati prosek ispod 95 g/km.

Osim Tesle, koji ima nulta emisiju, jedan brend je prošao glatko – upravo DS. Šta više, Francuzi su imali prosek od svega 82,6 g/km, daleko ispod zadatih vrednosti koje je nametnula EU odnosno Evropska komisija.

U 2020. godini DS je imao svega dva automobila u svojoj gami, ali pametno pozicionirana (oba u SUV segmentu) koji su nudili i baterijska izdanja. Manji DS3 Crossback dostupan je kao i čisti EV, dok DS7 Crossback može da računa na PHEV varijantu.

Tako je u prethodnoj godini u Evropi DS3 Crossback stigao do 19.311 kupaca, od čega je EV verzija imala učešće u prodaji od 25%, dok je DS7 Crossback došao do 24.038 registracija. Francuska marka je ukupno isporučila nešto više od 43.000 vozila, s tim da je oko 12.000 automobila otpalo na baterijska izdanja.

To je omogućilo DS-u da bez problema ispuni zadate flotne norme u vezi sa emisijom štetnih gasova. Dobra strategija ovog brenda nastavila se i sa plasmanom drugih modela. Tako je u međuvremenu stigao i DS9 kao i DS4.

Oba noviteta poseduju u svojoj gami i PHEV varijante, a nadležni u DS-u očekuju visok udeo u prodaji kod ovih automobila, te veruju da ni u narednim godinama neće imati problema sa flotnom emisijom štetnih gasova.

AutoRepublika 

(412)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments