1. Home
  2. Vesti
  3. 5 stvari koje ne smeju da se rade prilikom eksploatacije novog vozila (video)
5 stvari koje ne smeju da se rade prilikom eksploatacije novog vozila (video)
3

5 stvari koje ne smeju da se rade prilikom eksploatacije novog vozila (video)

1.44K
3
Podelite sa prijateljima:

Kupili ste nov automobil? U tom slučaju, korisno je da znate šta NE TREBA da radite svom novom limenom ljubimcu. Postoji pet stvari na koje je nalepljena etiketa „zabranjeno“.

U priloženom video klipu Engineering Explaineda, Džejson Fenski, objašnjava zašto nije dobro motor izlagati velikim naporima i opterećenjima dok je nov.

Ipak, različiti proizvođači preporučuju različite kilometraže kada je „razrađivanje“ u pitanju.

Međutim, to nije sve. Ono što se takođe ne preporučuje je upotreba tempomata, kao i kratke vožnje prilikom kojih motor ne može da dostigne punu radnu temperaturu. Naravno, treba izbegavati bilo kakvu vuču vozila ili teških prikolica.

Pogledajte video!

(1443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
IMT-539

Uvek se radujem novom vozilu i zbog perioda njegove razrade. I veoma vodim računa da tada baš sve bude „kao po knjizi“.

Zvezdan

Ma potpuno isto, vozim kao „po jajima“, i to čak i kasnije. Svi koji vole automobile, tako se ponašaju. Ja automobil tretiram, kao da ću da ga vozim barem 20 godina…

moron

Da, poznato mi je to kada „čuvaš kola za sledećeg vlasnika“ 🙂