1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X2 u Srbiju dolazi sa dve prestižne nagrade iz Detroita
BMW X2 u Srbiju dolazi sa dve prestižne nagrade iz Detroita
0

BMW X2 u Srbiju dolazi sa dve prestižne nagrade iz Detroita

323
0
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Detroitu, koji je počeo pre nekoliko dana, dao je priliku posetiocima da dožive više noviteta iz sveta serijskih automobila, kao i mnoštvo konceptnih verzija. Dodeljene su i Eyes On Design  nagrade za serijska i konceptna vozila. Prestižnu nagradu u kategoriji serijskih automobila dobio je BMW X2. Pored ove nagrade, vrući novitet iz Minhena osvojio je i nagradu za Vehicle Harmonization.

Džon Keli, jedan od rukovodilaca kompanije BMW-a za Severnu Ameriku, bio je veoma raspoložen za razgovor sa medijima. Glavna tema: BMW X2. O posebnom karakteru ovog modela, Keli je rekao: “X2 je veoma različito vozilo u odnosu na X1, uprkos tome što dele platformu. Evo, na primer, u enterijeru se oseća više sportska nota, sa brojnim jedinstvenim stilskim detaljima, ekstrovertnim nastupom. Jednostavno, X2 promoviše novi dizajnerski jezik na više načina.”

“Dalje, X2 ima obrnutu rešetku hladnjaka za razliku od ostatka BMW game. Imate jasnu i visoko postavljenu karakternu liniju, sa boka vozila, zatim padajuću liniju krova koja značajno doprinosi da ovaj model ima znatno više kupe stila, što ga vidno razlikuje od X1 koji je očigledan predstavnik krosover dizajnerskog jezika. Zatim, na C stubovima se nalazi BMW oznaka, a zadnji deo vozila je vidno skraćen. Zadnji prepusti su, takođe, znatno kraći.”

Međutim, promene koje su X2 učinile diferenciranim spram modela sa kojim deli platformu, nisu samo stilske prirode. “Oslanjanje i šasija su fino podešeni kako bi naglasili sportsku prirodu X2. Sport je u genetskom kodu X2. Nudimo tri različita sistema oslanjanja uz ovaj model: tradicionalni, M Sport koji snižava visinu vozila za jedan centimeter, kao i sistem oslanjanja sa varijabilnim amortizerima, koji ne može da se naruči uz X1. Ono što je ekskluzivno vezano za X2 se odnosi i na izbor jedne od samo dve opcije oslanjana, odnosno režima ogibljenja: Comfort ili Sport. Inženjeri kompanije BMW su posebno prilagodili i šasiju za potrebe implementacije u X2.

Keli se izjasnio i na temu tražnje i očekivanih reakcija sa tržišta: “Kao što znate, segment malih krosovera je u snažnom porastu. Shvatili smo da mnogi kupci tragaju za nečim sličnim u odnosu na X4 i X6, nečim što bi bilo više sportski stilizovano i nečim što bi privlačilo puno pogleda na ulici. Verujemo da je tržište za X2 dovoljno veliko, posebno imajući u vidu cenovnu pozicioniranost, stil i praktičnost. Dobijate spektakularno dizajniran automobil, sportski nastrojenog izgleda i vozne dinamike, bez da morate da se, u iole značajnijoj meri, odreknete praktičnosti. Mi u BMW-u smatramo da smo napravili veliki hit, a posebno smo optimistični nakon reakcija publike koju smo osetili na ovoj manifestaciji u Detroitu. Najviše kupaca očekujemo među mlađom populacijom.”

Novitet stiže u prodajne salone u Srbiji vrlo brzo, a sa cenom startuje od 36.590 evra za 20i sDrive verziju, uz standardni paket usluge redovnog održavanja.

Obećavamo vam da ćete uskoro moći da pročitate i naše utiske sa testa.

 

(323)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments